El Robles Força Lleida, campió de la Lliga Catalana AON 2023 Femenina 2

L'equip del Segrià s'imposa per 58-62 al Segle XXI, amb Pilar Comella com a MVP, i aixeca la copa de la 20a edició a Viladecans.

01-10-2023 12:37

L'Atrium de Viladecans ha estat l'escenari de la Final a Quatre de la Lliga Nacional Catalana AON 2023 Femenina 2, que ha comptat amb la participació del Segle XXI, l'Homs UE Mataró - FM, el Robles Força Lleida i l'amfitrió Unilever Viladecans Dishelec 65. La competició, que enguany ha arribat a la seva 20a edició, ha acabat amb el triomf del Robles Força Lleida, que s'ha proclamat campió en derrotar en la final el Segle XXI per 58-62. Primer títol de la Lliga Catalana Femenina 2 per al conjunt lleidatà, amb una Pilar Comella estel·lar (19 punts i 20 de valoració) que s'ha endut el guardó d'MVP. Per part del Segle XXI, Mireia Jurado ha estat la màxima encistelladora amb 14 punts. 

La final ha estat trepidant i no s'ha decidit fins als últims minuts, tot i que gairebé sempre ha fet la sensació que el Robles Força Lleida era el que portava la iniciativa. Les del Segrià han arrencat amb molt ritme i s'han mostrat més encertades des del perímetre, amb dos triples de Pilar Comella, i fruit d'això s'han posat per davant contra un Segle XXI incòmode i gens fi des dels 6m75 (1/10). Amb tot, les de Javi Torralba no s'han despenjat del partit, mantenint-se ben a prop de les lleidatanes (13-15).  Només començar el segon quart, el conjunt del Segrià ha assolit un màxim avantatge de 6 punts (13-19), però Marta Alsina (9 punts) i Mireia Jurado (8) han liderat la reacció del Segle XXI (26-25) per arribar al descans amb el títol encara per decidir (29-30). 

En la represa ha continuat el frec a frec en el marcador, amb els dos equips lluitant pilota a pilota. El Robles Força Lleida, amb tot, ha anat gairebé sempre al davant i ha pogut tancar el tercer quart amb cinc punts de marge (39-44). Això ha donat ales a les jugadores de Ruben Petrus, que en el tram decisiu han acabat de confirmar el seu domini. Amb Pilar Comella dirigint les operacions i amb tot l'equip jugant a un gran nivell, les lleidatanes han obert una escletxa de sis punts a tres minuts del final que ja ha resultat definitiva (51-57).

El Segle XXI ho ha intentat fins al final, però sense trobar mai la seva millor versió i fallant moltíssim en el tir exterior. Les de Javi Torralba han signat un 4/32 triples que les ha penalitzat davant d'un Robles Força Lleida que des del salt inicial ha sabut dur la final al seu terreny per acabar aixecant el títol.  

Ruben Petrus, entrenador del Robles Força Lleida:

"Ho hem fet molt bé i al final hem tingut el premi d'aconseguir el títol. Estem creixent molt com a grup i estic molt content. Hem estat capaços d'imprimir el nostre ritme de joc i això ens ha permès dominar el partit".

Pilar Comella, jugadora del Robles Força Lleida:

"Hem sortit molt intenses i hem pogut imposar el ritme que nosaltres volíem. Estic molt contenta pel triomf de l'equip i l'MVP és el de menys. El que compta és que l'equip guanyi".

Javi Torralba, entrenador del Segle XXI:

"Vull felicitar el Força Lleida pel triomf. S'ho han merescut. Han plantejat un tipus de partit on no hem estat còmodes en cap moment i sempre hem anat a remolc". 

Prèviament, en el partit pel tercer i el quart lloc, l'Unilever Viladecans Dishelec 65 s'ha imposat a l'Homs UE Mataró - FM, per 55-59. Les de Xavi Paredes han començat el duel amb molta empenta (5-18), però poc a poc les maresmenques s'ha anat entonant i han aconseguit restablir l'equilibri (36-36 al final del tercer quart).Tot s'ha decidit en un final molt igualat, on les amfitriones han acabat decantant la balança al seu favor per assegurar la tercera plaça del torneig. Ana Alonso (12 punts) i Sonia Pascual (11) han estat les màximes encistelladores del l'Unilever Viladecans Dishelec 65, mentre que en l'Homs UE Mataró - FM de Toni Saez la jugadora més destacada ha estat Blanca Chasco, amb 13 punts i 9 rebots.  

La Final s'ha retransmès en directe per La Xarxa, a través de les televisions locals i per streaming a La Xarxa+, la nova OTT dels mitjans de proximitat. Així mateix, el matx pel 3r lloc també s'ha pogut veure per streaming per La Xarxa+.

AON

AON, empresa líder en serveis professionals globals, renova el seu compromís i reforça el seu acord amb la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) per a recolzar totes les categories tant femenines com masculines de les Lligues Nacionals Catalanes. AON ja porta 5 temporades vinculat amb la competició i enguany tornarà a donar nom, per segon exercici consecutiu, al títol oficial de la competició 'LLIGUES CATALANES AON 2023'.

Més informació del Centenari a
basquetcatala.cat/centenari