Bisbal, Boet, Mollet i Roser a semifinals de la Lliga Catalana AON 2023 EBA

Victòries de Bisbal Bàsquet, Boet Mataró, Mollet i Roser a les eliminatòries, a partit únic, de 1/4 de final de la Lliga Catalana AON 2023 EBA.

13-10-2023 11:00

La 42a edició de la Lliga Catalana AON 2023 EBA, que compta amb un total de 20 clubs, ha definit el seu quadre de semifinals amb les victòries de Sol Gironès Bisbal BàsquetGoikid RoserMataró Parc BoetDM Group Mollet a les eliminatòries de 1/4 de final, a partit únic, celebrades durant aquest passat dijous 12 d'octubre.

La Lliga Nacional Catalana AON 2023 EBA consta de 5 grups de 4 equips, amb representació d'arreu del territori català. El format de la competició de la fase prèvia serà el d'una clàssica lligueta de tots contra tots, a una sola volta, que tindrà lloc durant els caps de setmana del 9-10, 16-17 i 23-24 de setembre.

El Mataró Parc Boet i la SD Espanyol obrien, en l'únic duel que es va disputar durant el matí de dijous, els creuaments de 1/4 de final a la capital del Maresme. Els mataronins van fulminar el quadre barceloní, per 102-61, en un encontre dominat de principi a fi pels nois de Mario Lousame, que van carburar a les mil meravelles en atac (tots els quarts amb 22 o més punts). En una repartida anotació coral, on van encistellar els 12 jugadors, els locals, liderats per Arnau Peiró (21 punts en 22 minuts), van tenir en el llançament exterior una de les múltiples amenaces ofensives que van neutralitzar els pericos, amb l'exterior Miquel Puig (13 punts) i l'interior Cinto Gabriel (11 punts) com a referències.

El rival dels taronja a les semifinals de la competició serà el Goikid Roser, que va tombar a domicili el CB Valls Òptiques Teixidó per un ajustat 86-90. Els barcelonins, campions al 2020, van imposar-se a una pròrroga que van forçar gràcies a un espectacular quart període, que va acabar amb un resultat de 16-29. Els vallencs, dominadors en els trenta primers minuts, en què van vèncer els tres quarts anteriors, amb uns inspirats Oriol Besora (20 punts) i Oscar Ngomo (11 punts), van patir per frenar el conjunt de Juan Hereza, que va incrementar el ritme de joc i va augmentar la intensitat defensiva per a remuntar el matx. Un triple del visitant Albert Montalvo portava el partit fins a un temps extraordinari on els del Fort Pienc, encapçalats per Pablo Santiago i Raul Verano, amb 19 punts cadascun, aprofitarien la bona dinàmica per a sentenciar una cita ben emocionant al Joan Ballart.

Per l'altra banda del quadre hi seran el Sol Gironès Bisbal Bàsquet i el DM Group Mollet, que avancen en la fase final després d'emportar-se el triomf davant del Cochesinternet.Net CB Alpicat i del CB Vic - Universitat de Vic, respectivament. Els bisbalencs van superar novament el conjunt alpicatí, en aquesta ocasió per un equilibrat 63-59, en un xoc controlat pels de Carles Rofes durant els primers tres actes i amb una esplèndida resposta lleidatana en el darrer, que va posar contra les cordes la nau empordanesa, sòlida en les possessions crucials per a certificar el passaport amb la seva afició. Jaume Solé (20 punts i 5 triples) i Isaac Valera (13 punts) van guiar els de Rofes, contra un bloc d'Òscar Navarro que va saber reaccionar en el tram final, amb Valentin Strukov (13 punts en 14 minuts) i Albert Vallverdú (12 punts) com a jugadors més destacats.

En el Plana Lledó molletà, el combinat preparat per Josep Maria Marsà va mostrar-se superior des del salt inicial per a derrotar la nau vigatana per 84-72. El tirador Marc Blanch, autor de 18 punts en 20 minuts, secundat per William Shane McDonald (14 punts), Javier Rodríguez (11 punts) i Angel Soto (11 punts), van erigir-se com els líders dels negres per a desmuntar l'engranatge defensiu dels d'Osona, que van tenir en Jordi Boix (15 punts), Jordi Iglesias (15 punts) i David Vidal (12 punts), el seu trident de referència al Vallès Oriental.

Les semifinals, que enfrontaran el Mataró Parc Boet amb el Goikid Roser i el Sol Gironès Bisbal Bàsquet amb el DM Group Mollet, es jugaran el dimecres 1 de novembre i, la Final, el dimecres 6 de desembre, amb seu i horari encara pendent per determinar.

L'actual campió de la competició és el filial del Barça en vèncer l'amfitrió Sol Gironès Bisbal Bàsquet per 75-67 en un equilibrat encontre pel títol que va albergar el Pavelló Municipal La Bisbal d'Empordà.

AON

AON, empresa líder en serveis professionals globals, renova el seu compromís i reforça el seu acord amb la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) per a recolzar totes les categories tant femenines com masculines de les Lligues Nacionals Catalanes. AON ja porta 5 temporades vinculat amb la competició i enguany tornarà a donar nom, per segon exercici consecutiu, al títol oficial de la competició 'LLIGUES CATALANES AON 2023'.