L'Spar Uni Girona, campió de la Regal - XXV Lliga Nacional Catalana Femenina

L’Spar Uni Girona ha sumat el quart títol consecutiu en la XXV Regal Lliga Catalana Femenina en imposar-se al Cadí ICG Software per 68-50

11-10-2013 00:00

La victòria permet al club gironí empatar en el palmarès de la competició amb l’històric Comansi, que també va conquerir quatre Lligues Catalanes, i acostar-se als set títols que ostenta l’Universitari Barcelona. La jugadora nord-americana Charde Houston, estrella en la WNBA i que ha aterrat enguany a Girona, va ser l’MVP d’una final en què les jugadores d’Anna Caula van manar a partir del segon quart gràcies a un parcial demolidor de 19-2 (33-20) que va capgirar el domini inicial del Cadí (14-18). Houston, que va acabar amb 20 punts, 6 rebots i 21 de valoració, va desactivar també l’intent de reacció del Cadí en la represa, quan va acostar-se a només 5 punts (39-34). La nord-americana va aparèixer per acabar amb la sequera de les gironines en el tercer quart (6 punts en prop de 9 minuts) i assegurar una victòria que ja van consolidar en el darrer període. A més de Houston, en el conjunt gironí també va destacar Anna Carbó (15 punts). Pel Cadí ICG Software, les màximes anotadores van ser Lanedra Brown (12 punts), Maria Revuelto (10) i Aja Parham (10).

La final va arrencar amb imprecisions per part dels dos equips i poc encert. Això es va traduir amb errors i baixos percentatges de tir en el primer quart: 4/16 tirs de camp l’Spar Uni Girona i 5/18 el Cadí ICG Software. Un escenari en què va ser el Cadí el que va dur la iniciativa, tot i perdre amb 3 faltes a la pivot Clàudia Guri quan només s’havien jugat quatre minuts. Les jugadores d’Andreu Bou, però, aconseguien dominar el rebot (15-9) i això els permetia manar en el marcador (12-16 a la conclusió del primer període).

En el segon parcial, però, va començar a aparèixer la figura de l’aler pivot Charde Houston (11 punts al descans). L’exjugadora de Phoenix Mercury (WNBA) va liderar l’estrebada de l’Uni Girona, que va començar a atacar amb molta més fluïdesa i a imposar-se sota els taulers, començant a assegurar molt millor el rebot. El resultat va ser un parcial de 19-2 que va capgirar totalment la situació. D’un 14-18 a favor del Cadí es va passar a un concloent 33-20 per al conjunt d’Anna Caula, més sòlid defensivament i més concentrat en atac.

Una darrera cistella del Cadí, sobre la botzina, va deixar el resultat en 33-22 al descans i va ser el preludi d’un tercer quart en què l’Spar Uni Girona va patir una sequera anotadora que va durar 9 minuts. En aquest període l’equip d’Anna Caula només va fer 6 punts i el Cadí ICG Software no va desaprofitar l’avinentesa per acostar-se en el marcador. Un triple de Maria Revuelto va posar l’equip de la Seu d’Urgell a només 5 punts (39-34), però dos bàsquets seguits de Houston, que tornava al pàrquet, van donar aire a les gironines (46-38), que ja no van abaixar el pistó. Faltava encara tot un quart, però el Cadí  es va anar desinflant i l’Uni Girona va tornar a ampliar diferències per assegurar el triomf i revalidar el títol.

Anna Caula. Entrenadora de l’Spar Uni Girona
Encara ens falta sensació d’equip, però hi ha jugadores que amb prou feines porten dos dies entrenant. Quan hem pujat el to defensiu i hem estat concentrades, hem aconseguit jugar amb comoditat i trencar el partit per endur-nos la victòria.

Ha estat una final especial. Amb Fontajau engalanat i un públic entregat amb l’equip. Poder retornar aquest suport a l’afició amb el títol és fantàstic.
Houston només porta dos dies amb nosaltres i ha fet un partit espectacular. Quan ella entengui l’equip i l’equip s’entengui amb ella  de ben segur que estarem a un gran nivell.

Anna Carbó. Jugadora de l’Spar Uni Girona
Ens ha costat entrar en partit, però afortunadament hem anat agafant sensacions i gràcies a la tasca de tot l’equip i en especial de la nostra nova jugadora americana ens hem pogut endur la victòria. Guanyar aquest títol a casa, davant la nostra afició que ha omplert Fontajau, és especial.

Andreu Bou. Tècnic del Cadí ICG Software
Ha estat un partit amb diverses fases. Hem dominat a l’inici, controlant el ritme, però en el segon quart hem comès alguns errors que el Girona ha sabut aprofitar molt bé.

Ens hem tornat a ficar en el partit, però en la fase final hem desconnectat, físicament i mentalment, pensant ja en el primer partit de lliga a Bilbao.