Victòries de Sabadell Sant Nicolau, CB Tarragona, Aracena AEC Collblanc-Torrassa i UE Montgat a la 2a jornada de la Regal - Lliga Catalana EBA

Tweet #LligaCatEBA // Aquesta cap de setmana s'ha disputat la segona jornada de la 32a edició de la Regal - Lliga Nacional Catalana EBA, una competició que enguany ha canviat de format amb dos grups de 5 equips a la fase prèvia en una lligueta de tots contra tots que es disputa del 28 de setembre al 27 d'octubre.

06-10-2013 00:00

El Sabadell Sant Nicolau va debutar a la Regal - XXXII Lliga Nacional Catalana EBA amb una victòria davant la seva afició contra el CB Santfeliuenc per 74-55. Els del Vallès, dirigits per Carles Ribot, sumen així la seva primera victòria en aquest grup 1, mentre que el Santfeliuenc pateix la segona derrota consecutiva en aquest inici de la competició. El partit es va iniciar amb un primer quart d'alta anotació per part de tots dos equips (34-27) i que va minvar en el segon arribant al descans amb un 47-37 favorable als grana.

En els primers minuts de la represa, els visitants entrenats per Josep Maria Raventós van retallar aquests 10 punts de diferència amb un parcial de 0-7 (49-44) però la rèplica dels vallesans va arribar en els minuts posteriors amb un 9-0 (60-48) i finalitzant el tercer període amb un 61-49. En el darrer quart, el conjunt sabadellenc va acabar de sentenciar el partit arribant als 19 punts de diferència finals (74-55).

El millor del partit va ser el local Johan Kody amb 16 punts, 11 rebots i 4 assistències, mentre que per part visitant el millor va ser Xavier Guirao amb 17 punts i 4 rebots.

En l'altre partit d'aquest grup, el vigent campió, CB Tarragona, va suar de valent per superar a un CB Quart-Piscines Sant Feliu que, entrenat per Marc Delemus, va arribar a guanyar 14 punts tot i que no al final no va poder fer-se amb la victòria (75-79). El conjunt gironí va començar amb força aquest segon partit i amb un 15-2 inicial provocava el temps mort visitant de Berni Álvarez per part visitant. Els tarragonins van reaccionar i van retallar distàncies fins el 21-16 al final del primer quart. En els següents minuts, marcats per l'intercanvi de cistelles, la diferència es va mantenir marxant al descans amb un 44-36 favorable als locals.

A la segona meitat, el Quart va tornar a posar la directa i va marxar tímidament en el marcador (53-42), el Tarragona però, va reaccionar a temps finalitzant el tercer període a un punt dels gironins (57-56). En el darrer quart, i gràcies a l'encert del visitant Ferran Torres, que va ser el millor del partit amb 19 punts i 5 rebots, el CBT va capgirar el marcador (64-69) tot encarant amb més garanties el final del partit, favorable finalment als tarragonins per 75-79. El millor dels locals va ser Edu Jimenez amb 16 punts i 4 pilotes recuperades.

Amb aquesta victòria, el Tarragona se situa líder invicte del grup 1 amb dues victòries per davant del Quart (1-1) i Sant Nicolau (1-0).

- Calendaris, resultats, classificacions i estadístiques dels partits del Grup 1 clickant aquí.

En el duel al capdavant del grup 2 entre CB Cornellà i Aracena AEC Collblanc-Torrassa, victòria final i liderat pel conjunt de L'Hospitalet per 58-65. El Cornellà, entrenat per Jordi Martí, va dominar la primera meitat del partit tot marxant al descans amb un 35-28 a favor. A la represa però, va veure com els visitants del Collblanc dirigits per Josep Maria Marsà s'apropaven en el marcador fins a capgirar el partit arribant al final del tercer període amb un 51-53 en el marcador. En el darrer quart, els de L'Hospitalet van acabar d'emportar-se el partit després d'un 9-0 inicial i van sumar una victòria més (58-65). Amb aquesta segona victòria, el Collblanc se situa invicte a la primera posició (2-0) per davant del Cornellà i del Montgat amb una victòria i una derrota.

El millor del partit va ser el visitant Josep Mestres amb 10 punts i 12 rebots, mentre que el millor per part del Cornellà va ser Joan Pau Pilan amb 15 punts i 3 rebots.

Els jugadors de la UE Montgat, entrenats per Xavi Bassas, van aconseguir superar al CB L'Hospitalet a domicili en un encontre que es va decidir a la pròrroga (84-87). El partit es va iniciar amb cap dominador clar arribant al final del primer període amb un 22-21 favorable als locals. En el segon quart i després d'un bon inici de període del Montgat amb un parcial de 9-0 (22-25), els de L'Hospitalet dirigits per Miquel Lopez Abril, van aconseguir capgirar aquesta situació i arribar a superar els 10 punts de diferència amb un parcial de 10-0 (39-28). Els visitants però, van reaccionar a temps i van tornar a retallar distàncies fins arribar al 44-43 al descans. A la represa la igualtat va continuar arribant al final dels 40' amb empat a 75. El Montgat, amb un 9-12 a la pròrroga es va acabar emportant el partit i sumant la seva primera victòria en aquesta Lliga Catalana EBA davant un Hospitalet que debutava a la competició.

El millor d'aquest partit tant igualat va ser Pedro Cuesta del Montgat amb 22 punts, 4 recuperacions i 2 rebots, seguit del seu company d'equip Francesc Cairó amb 16 punts, 4 assistències i 3 pilotes recuperades. Per part local els millors van ser Albert Olmedo (14 punts, 3 rebots i 3 assistències) i Edgar San Epifanio (16 punts, 3 pilotes recuperades i 2 rebots).

La tercera jornada d'aquesta Regal - XXXII Lliga Nacional Catalana EBA es disputarà el proper cap de setmana del 12 i 13 d'octubre amb els següents enfrontaments: