El Programa Mentoria d'Entrenadores s'estén a Europa

En el marc del projecte europeu PROMISE, s'inicia l'execució d'un Programa Mentoria d'Entrenadores i Àrbitres als diferents països col·laboradors.

24-01-2024 19:00

Després de mesos de treball, aquest mes de gener s'ha iniciat l'activitat de Mentoria d'Entrenadores i Àrbitres a Kosovo, Portugal, Bulgària, Irlanda i la regió de la Nouvelle Aquitaine (França) en el marc del projecte europeu PROMISE liderat per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) dins el programa Erasmus+ Sport de la Comissió Europea.

Després de dos anys de rodatge a Catalunya amb el Programa Mentoria d'Entrenadores impulsat per la Federació Catalana de Basquetbol a través del seu Projecte de Bàsquet Femení; l'estructura i contingut del programa s'ha redissenyat i adaptat per tal de poder-ho traslladar als diferents socis del Projecte 'PROMISE - steP foRward fOr woMen In baSkEetball'. La durada del programa europeu de Mentoria serà de 6 mesos i com a clausura d'aquesta etapa formativa, cada regió escollirà 6 jugadores, 2 entrenadores i 2 àrbitres que participaran en un Campus Internacional previst a Bordeus del 8 al 12 de juliol.

A banda d'això, el programa català de Mentoria també compta amb altres activitats com el Fòrum: una jornada formativa anual oberta per a entrenadores; o d'altres més pràctiques com la possibilitat de formar part i dirigir entrenaments dels combinats catalans femenins sots-21 i els seus partits dins el Torneig Internacional previst aquesta temporada per a finals de juny.

Enguany i com a novetat d'aquesta tercera edició, el Programa Mentoria d'Entrenadores incorpora també el col·lectiu d'àrbitres amb l'àrbitra catalana Sandra Sánchez com a mentora. Internacional des de fa tres anys, és arbitra del Comitè i Escola d'Àrbitres de l'FCBQ des de 2011 i actualment dirigeix partits de la Lliga Femenina i Lliga LEB de la Federación Española de Baloncesto així com també de l'EuroCup i EuroLeague Women de la FIBA. Sánchez serà l'encarregada de mentoritzar les 10 noies àrbitres del Comitè seleccionades d'entre totes aquelles que van mostrar interès per aquest innovador programa formatiu.