Gran acollida de la 7a Jornada de Salut i Bàsquet a la Clínica Corachan

Celebrada dissabte 8 de juny, es va centrar en les patologies de l’extremitat superior: espatlla, mà i dits principalment.

20-06-2024 19:00

L’Auditori de la Clínica Corachan de Barcelona va acollir, el passat dissabte 8 de juny, la 7a Jornada de Salut i Bàsquet organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), a través de la seva Àrea de Salut, amb la col·laboració de Clínica Corachan. Aquesta nova jornada, que validava 4h de Pràcticum dels Cursos d'Entrenador i Entrenadora, va comptar amb prop d’una trentena de participants, que van poder gaudir de les diferents ponències i taules rodones a càrrec de professionals i especialistes de les diverses àrees de la salut, com metges, fisioterapeutes o preparadors físics.

A través d’un recorregut interdisciplinar, la jornada va centrar-se sobretot en les patologies de l’extremitat superior: espatlla, mà i dits principalment. Els assistents van poder escoltar professionals de la traumatologia com la Dra. Montserrat Garcia-Portabella i la Dra. Gemma Pidemunt, i també van conèixer de primera mà les eines de rehabilitació i fisioteràpia amb la Dra. Roser Andolz i el Centre de Rehabilitació CEiMa

El fisioterapeuta Xevi Calm, del Cadí La Seu, també va compartir les seves experiències en un equip d’alt rendiment, i la jornada encara va comptar amb dues xerrades més: una sobre Readaptació Esportiva, amb l’entrenadora Idaira Vega, i una altra al voltant de l’anàlisi biomecànic, amb el Dr. Javier Ortiz del centre Invalcor.  Per últim, també es va fer un repàs de les activitats realitzades aquesta temporada per part de BQ Salut i la jornada es va cloure amb dos tallers: un de primers auxilis a pista i RCP i un altre d’embenat funcional. 

BQSalut és una de les àrees integrades dins de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i que té l'objectiu de reduir la sinistralitat en el Bàsquet Català mitjançant la formació i la prevenció de lesions dels federats. Aquesta àrea compta amb la col·laboració de la metgessa especialista en medicina de l'esport, Dra. Sílvia Treviño, i des d'aquesta també es dona recolzament a l'organització de xerrades, jornades i webinars formatius; es publiquen manuals i articles sobre pautes i consells alimentaris dels nostres esportistes, o es porten a terme altres projectes com el Programa de Detecció i Prevenció de Lesions (DPL).