La Penya supera l'Al-Qázeres als quarts de final d'LF Challenge

El conjunt badaloní es classifica per a la final a quatre del playoff d'ascens a la Lliga Femenina, on s'enfrontarà al Nou Bàsquet Paterna a semifinals.

28-04-2024 09:00

El Club Joventut Badalona disputa, per segon curs consecutiu, la fase final de la Lliga Femenina Challenge com a tercer classificat de la lliga regular, que ha tingut l'Osés Construcción Ardoi de Zizur Mayor (Navarra) com a campió. L'equip badaloní, entrenat novament pel tècnic Jordi Vizcaino, va superar als quarts de final a l'Alter Enersun Al-Qázeres Extremadura (8è) i disputarà la final a quatre del playoff d'ascens.  

En el partit d'anada, les verd-i-negres van imposar-se per 51-68 al Multiusos Ciudad de Cáceres en un partit dominat per les catalanes a partir del segon període. L'aler Tani Mayo (14 punts), la pivot Alima Dembelé (14 punts i 21 de valoració) i la base Inés Santibáñez (11 punts) van liderar les de Badalona, que van tornar a casa amb un valuós avantatge de +17 assolit a Extremadura. En el partit de tornada, celebrat dissabte passat 27 d'abril al Pavelló La Plana badaloní, el conjunt català es va imposar per un 68-63 després d'un gran inici en el que ja van aconseguir marxar de 10 punts. Deva Bermejo va ser la millor de la Penya amb un 17 de valoració fruit dels seus 10 punts i 4 assistències, seguida de la seva companya Alima Dembelé que va tornar a destacar amb 16 punts.

El conjunt badaloní es mesurarà ara a semifinals amb La Cordá de Paterna Nou Bàsquet (4t classificat) que va guanyar al Vantage Towers Alcobendas (7è classificat) a quarts de final després de capgirar el resultat advers de l'anada (70-56) amb un +25 en el partit de tornada (69-44). Per l'altra banda del quadre, el Recoletas Zamora (2n) que va superar a l'Azul Marino Viajes Mallorca (9è), jugarà davant el CAB Estepona Jardín Costa del Sol (5è) a l'altra semifinal en vèncer a l'Innova - TSN Leganés (6è).

La Final a Quatre de la LF Challenge es celebrarà el dissabte 4 i el diumenge 5 de maig, amb seu i horaris encara per determinar. El guanyador de la fase final ascendirà a la Lliga Femenina Endesa, màxima categoria d'àmbit estatal, acompanyant el campió Osés Construcción Ardoi, ja classificat automàticament com a primer classificat de la lliga regular.

Els altres clubs catalans de la competició han estat el Lima-Horta Barcelona de Sergio Manzano i el Talenom Boet Mataró d'Enric Cervera, que han tancat la temporada a la Lliga Femenina Challenge 2023-24 en la 15a i 16a posició, respectivament. Tant les barcelonines, amb un balanç de 6-24 i amb la base Lula Roig (14 punts, 4 rebots i 11 de valoració) i l'aler Nuria Barrientos (8 punts, 7 rebots i 11 de valoració) com a referències principals, com les mataronines, amb un cartell general de 3-27 i amb l'aler-pivot Laia Soler (8 punts, 5 rebots i 9 de valoració) i la base Blanca Garcia (6 punts, 3 rebots i 6 de valoració) com a millors jugadores, no han pogut evitar el descens de categoria i competiran en la Lliga Femenina 2 el pròxim curs 2024-25.

PLAYOFF ASCENS LF CHALLENGE

Dissabte 20 d'abril (18h) / Alter Enersun Al-Qázeres Extremadura 51 - 68 Club Joventut Badalona (anada)
Dissabte 27 d'abril (18h) / Club Joventut Badalona 68 - 63 Alter Enersun Al-Qázeres Extremadura (tornada)

Molta sort Club Joventut Badalona en aquest playoff d'ascens de la Lliga Femenina Challenge!