El JAC Sants es proclama campió de la Super Copa Masculina

L'equip santsenc s'apodera del primer títol de la competició després de superar el NB Olesa en una J24 amb Miquel de Jover com a MVP amb 37 de valoració.

29-04-2024 12:00

El JAC SANTS BARCELONA A s'ha convertit en el primer CAMPIÓ de la la Super Copa, la competició masculina de màxim nivell en categoria sènior organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), després de superar el NOU BÀSQUET OLESA A per 80-63 en la 24a jornada de lliga. El quadre santsenc, amb dues jornades de marge, i fruit de l'average particular, ha aconseguit segellar matemàticament el primer lloc de la fase regular i, conseqüentment, aconseguir l'ascens esportiu a la Lliga EBA 2024-25.

Els nois dirigits pel tècnic Jordi Garcia s'han coronat com a campions davant la seva afició, al Centre Esportiu La Bordeta, tot completant, d'aquesta manera, una temporada d'aparador, amb una trajectòria extremadament regular i embutxacant-se pràcticament tots els enfrontaments contra els rivals directes. Els barcelonins, que han mostrat la seva gran capacitat per adaptar-se a tots els escenaris, amb un marcat caràcter competitiu tot i les absències que els han colpejat en el tram final, van aprofitar la primera oportunitat per a certificar aquest nou registre històric al seu palmarès en vèncer els olesans en un partit tenyit de groc-i-lila en cadascun dels quatre períodes. El base Xavi Assalit (24 punts i 28 de valoració), una de les grans estrelles de la categoria, i l'aler Marc Mestres (17 punts i 28 de valoració), amb el canó sempre a punt durant tot un curs per emmarcar, van encapçalar la rotació del barri de Sants per a sotmetre els de Jonathan Quina, amb Sergi Alà novament com a punta de llança amb 16 de valoració.

En la cursa per una ben competida segona plaça, el TENEA - CB ESPARREGUERA i el BÀSQUET MANRESA B, que es mesuraran dissabte 4 de maig a les 18h al Ramon Martí en un matx crucial per a definir el podi classificatori (a l'anada van guanyar els esparreguerins per 61-78 al Nou Congost), van complir amb les seves cites setmanals i es van imposar a la UE SANT CUGAT NEGRE i al FC MARTINENC BÀSQUET A, respectivament. Trenta minuts de clar domini verd-i-negre (48-65 al final del tercer quart) va encarrilar el triomf per a la nau de Norberto Guerra al Vallès Occidental, liderada per uns excel·lents Quico Roig (25punts i 28 de valoració) i Albert Barquets (17 punts i 22 de valoració). Pel que fa la rotació manresana, sense el concurs de diversos júniors amb pes específic important, els bagencs van exhibir-se en la segona meitat (43-23) per a sacsejar i remuntar un duel que tenien controlat els del Guinardó, amb un immens Ali Gueye (17 punts, 10 rebots i 24 de valoració), que van aguantar a les mil meravelles la força física dels vermells. El tirador Gerard Gutiérrez (21 punts) va ser el màxim encistellador d'un filial manresà que va turmentar la defensa vermell-i-blava a base de llançaments exteriors (13 triples), una de les seves armes més poderoses.

Per la seva banda, el CBU LLORET SAMBA HOTELS també ha confirmat, de forma matemàtica, la seva presència a la Fase de Classificació en format Final a Quatre en què participaran del 2n al 5è classificat, en tombar el CB CERDANYOLA AL DIA A per 80-63. Els lloretencs van efectuar una esplèndida segona part, amb un parcial acumulat de 40-24, per a desmuntar el bloc cerdanyolenc que va tenir un autèntic malson en la figura de Kevin Jerez Pilotti, autor de 26 punts i 30 de valoració, amb 5 triples transformats. Amb dos xocs encara per disputar, els de Marc Ciurana depenen d'ells mateixos per a ser quarts, si guanyen un dels dos encontres que els manquen, per a validar l'avantatge de dos partits que tenen respecte el planter d'Hugo González, amb qui es veuen les cares en la J26. No obstant, prèviament, els de González afronten una setmana clau per avançar fins la següent etapa competitiva, rebent la visita d'un recuperat CLUB NATACIÓ SABADELL a la Ciutat Comtal. Amb una victòria de marge favorable als barcelonins, els nedadors, que van regnar a l'anada per 69-57 (J12), tindran a la seva mà la cinquena posició si assalten el Guinardó. En aquesta jornada, i deixant enrere tres derrotes consecutives, el combinat de Jonathan Ramírez va derrotar EL MASNOU BASQUETBOL per 102-83 i va recobrar sensacions positives, especialment a nivell ofensiu, per encarar set dies transcendentals pels seus interessos classificatoris. A còpia de triple (13 encistellats) i superiors a la pintura (44-27 en l'apartat rebotejador), els sabadellencs van repartir esforços i anotació contra uns masnovins amb Martí Sosa com a bandera ofensiva amb 20 punts.

Al Poliesportiu Can Serra, el CB IPSI A va efectuar una de les seves millors actuacions d'aquesta campanya per a superar el BARICENTRO BARBERÀ per 64-86 en un partit molt important per a les aspiracions de permanència d'ambdues plantilles. La figura d'un superb Miquel de Jover, inaturable sota el cèrcol, va emergir a terreny vallesà per a guiar els d'Elio Martínez a uns punts cabdals, i per fer-se amb la quarta condecoració d'MVP d'enguany. Amb una estadística magnífica, amb 26 punts, 13 rebots i 37 de valoració, l'interior dels del llangardaix va oferir un recital per a imperar en la zona i comandar el triomf dels blaus, amb trenta minuts finals de bon bàsquet en atac i una rocosa defensa col·lectiva. A les línies barberenques, Damià Páez, artífex de 22 punts, va sobresortir com artiller dels de Carles Company, penalitzats amb un desfavorable 2-0 amb els de Barcelona. El cap de setmana esportiu finalitzava a La Plana, on el CB RIPOLLET A va donar continuïtat al seu bon moment de forma, amb tres triomfs en els darrers quatre partits jugats, doblegant EL CÍRCOL COTONOFICI BADALONA A per un contundent 37-59. La parella de ball més productiva de la categoria amb el base Roger Vilanova (15 punts, 10 rebots i 8 assistències per 24 de valoració) proper al triple doble i el pivot Antonio Quirós (15 punts, 12 rebots i 24 de valoració) va governar el ritme de joc a Badalona per atorgar uns nous punts als ripolletencs, que s'equilibren amb UESC i el mateix Círcol a mitja taula.