El JAC Sants guanya a la pròrroga i reté el liderat de la Super Copa

Esparreguera i Manresa B amplien raxtes en una J21 on El Masnou es retroba amb la victòria, i amb Genis Tena, del CB Cerdanyola, com a MVP amb 37 de valoració.

08-04-2024 12:00

La competició masculina de màxim nivell en categoria sènior organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), la Super Copa, arriba a la vint-i-unena jornada amb màxima igualtat al capdavant entre el líder JAC SANTS BARCELONA A i el TENEA - CB ESPARREGUERA, que es veuran les cares el proper dissabte 13 d'abril, seguits d'un BÀSQUET MANRESA B que es manté en el podi classificatori. A més a més, EL MASNOU BASQUETBOL aconsegueix tallar la mala dinàmica amb un triomf balsàmic, la UE SANT CUGAT NEGRE remunta i suma un nou duel comarcal, el CB RIPOLLET A venç a Barcelona en el debut del tècnic Francesc Josep Soro i el CBU LLORET SAMBA HOTELS tomba un rival directe i consolida el quart lloc en solitari, en un cap de setmana amb un nou recital de Genis Tena, com a MVP per segona vegada aquesta temporada amb 25 punts, 10 rebots, 7 assistències i 37 de valoració.

L'equip santsenc va vèncer el FC MARTINENC BÀSQUET A, per 81-87 a la pròrroga, en el derbi barceloní de la jornada al Guinardó i manté la seva condició de líder, que van recuperar amb la victòria en l'ajornat davant del CLUB NATACIÓ SABADELL A. Els nois dirigits per Jordi Garcia van tenir en Marc Mestres (20 punts, 11 rebots i 31 de valoració) el seu millor jugador a la part alta de la Ciutat Comtal, ben secundat per Oriol Buetas (10 punts, 7 rebots i 17 de valoració) i Marc Perapoch (17 de valoració), per a sotmetre en un partit d'infart el conjunt vermell-i-blau, amb un imperial Hernán Olaguibe (20 punts, 10 rebots i 29 de valoració). En la propera jornada (J22), els del barri de Sants es mesuraran amb el quadre esparreguerí, a qui van derrotar al Ramon Martí (78-81 en la J9), en un matx d'alt voltatge en què entrarà en joc la 1a posició. El conjunt preparat per Norberto Guerra va allargar la seva bona dinàmica amb un triomf al derbi del Baix Llobregat contra el NOU BÀSQUET OLESA A per 68-55. Un pletòric tercer acte, amb un parcial de 25-6, va decantar la balança pels verd-i-negres, amb un concurs majúscul del pivot Diego Dias, autor de 19 punts, 16 rebots i 31 de valoració. A les files de Jonathan Quina, Sergi Alà va ser el component més destacat amb 11 punts i 15 de valoració.

A dos partits de distància dels primers classificats s'hi troba un també enratxat filial manresà que va tombar per 45-68 el BARICENTRO BARBERÀ a domicili. Els de Carlos Flores, el millor atac de la categoria, va exhibir-se en tasques defensives per ofegar l'ofensiva d'uns barberencs que es van mantenir amb opcions fins a l'últim quart. En els deu minuts finals, un demolidor 11-31 favorable als bagencs, superiors una vegada més a nivell físic i en el rebot, va ensorrar els locals. La desfeta del Martinenc la va aprofitar el bloc lloretenc, que va obtenir un guany molt valuós desfent-se dels sabadellencs al Pavello d'El Molí per un ajustat 52-46. En un encontre molt anivellat, on les defenses i el desencert exterior va governar a la Costa Brava, els de Marc Ciurana van capgirar ràpidament la bona sortida nedadora (8-16 al primer acte) per a remuntar, conduïts per uns brillants Ahmed Amer (12 punts, 18 rebots i 24 de valoració), Hugo Gilbert Schotter (13 punts, 11 rebots i 22 de valoració) i el far Kevin Jerez Pilotti (10 punts, 9 rebots, 7 assistències i 19 de valoració), un matx essencial amb un adversari directe per a les aspiracions de fase final.

Si els derbis han decorat el cap de setmana, el club santcugatenc no s'ha quedat enrere i dona continuïtat al seu notable estat competitiu amb un assalt al Guiera, tot imposant-se per 79-91 a un nou derbi del Vallès Occidental. L'actuació per emmarcar del base i capità verd Tena, el jugador que ostenta la millor estadística individual de la temporada a la lliga amb 50 de valoració (J14), no va venir acompanyada d'una victòria del CB CERDANYOLA AL DIA al xoc comarcal amb la remuntada visitant a la segona meitat (39-53), marcada per la clarividència de l'arsenal ofensiu dels de Gabriel Payet, amb Gerard Prat (20 punts, 25 de valoració i 4 triples de 5 intents) com a canoner en un allau de triples vermell-i-negres (12 transformats). A territori barceloní, l'estrena de Soro com a nou entrenador del CB RIPOLLET A va tenir un gust ben dolç després de doblegar el CB IPSI A per 71-79. Recolzada en el trident de referència dels blaus, configurat per Roger Vilanova (20 punts, 8 assistències i 21 de valoració), Antonio Quirós (16 punts, 13 captrues i 29 de valoració) i Pol Brualla (21 punts), els vallesans s'emporten el vuitè triomf del curs i empaten amb EL CÍRCOL COTONIFICI BADALONA A en vuitè lloc. Precisament abatent els badalonins, EL MASNOU BASQUETBOL va espantar els fantasmes amb una victòria balsàmica, per 84-66, que dona oxigen i reactiva els de Pol Serra a les aspiracions de permanència. Excel·lent actuació col·lectiva dels maresmencs, capitanejats per Martí Sosa (22 punts, 8 rebots i 24 de valoració) i Marc Arnau (19 punts), que van foradar la defensa badalonina a còpia de triples (11 convertits). El 26-12 que va registar el segon compàs va deixar contra les cordes els de La Plana, amb Omar Bajja (14 punts) com a màxim encistellador, que no van poder escurçar distàncies en la segona part, també dominada pels blancs per 42-38.