El CB Prat torna a guanyar a la Super Copa Femenina

Draft i CEJ L'Hospitalet segueixen guanyant en una J22 amb Sant Adrià i TGN Bàsquet allargant les bones ratxes, i amb Paula Barghout com a MVP amb 23 de valoració.

08-04-2024 08:00

Vint-i-dosena jornada de la Super Copa, la competició femenina de màxim nivell en categoria sènior organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), amb el DRAFT GRAMENET i el CEJ L'HOSPITALET mantenint el pols capdavanter a dues setmanes d'enfrontar-se a Les Planes, amb el MANRESA CBF tallant el petit sotrac competitiu al Nou Congost, el TGN BÀSQUET i el LOQUILLO FEMENÍ SANT ADRIÀ allargant les seves bones ratxes, l'EVENTS - CB IGUALADA fent valer una gran defensa col·lectiva al Garraf, amb el retorn al camí guanyador del CB PRAT - MONTIBELLO, i amb Paula Barghout, que forma part del conjunt hospitalenc, com a MVP per segona vegada aquesta temporada amb un total de 20 punts, 6 rebots i 23 de valoració.

L'equip entrenat per Víctor Calzado va sotmetre el WECOLORS - AB PREMIÀ a domicili, per un contundent 46-69, en una sortida que les colomenques van encarrilar en una gran primera meitat (22-37). L'efectivitat en el llançament exterior (11 triples convertits), la diferència en les pèrdues de pilota (24-15) i la producció ofensiva de Lara Sánchez (15 punts), Anna Gamarra (11 punts) i Andrea Cojocariu (17 punts) van ser els factors principals de la vintena alegria groc-i-negra del curs. A un partit de diferència, i a menys d'una quinzena de mesurar-se al seu feu, el quadre de L'Hospitalet va sumar l'onzè triomf consecutiu en un matx capital per les aspiracions de seguir el camí del liderat, davant del SESE A per 65-60. La igualtat va regnar al Llobregat, amb dos períodes per cadascun dels blocs, en una tarda de dissabte on va imperar a la pintura la figura dominant de la pivot Paula Barghout, MVP de la jornada, amb 20 punts i 6 captures. Els 12 punts i 18 de valoració de Judith Turrión i els 15 de valoració de Laia Anducas van completar el trident de referència d'unes negres que van reduir l'aportació anotadora de les de Virrei Amat, amb Miriam Ferreri com a única jugadora per damunt de la desena de punts (11).

Al Bages, el combinat que prepara Marc Rovirosa va trencar les dues ensopegades seguides que arrossegaven amb un important guany al Nou Congost, per 46-42, superant el PROMOVIATGES CBF CERDANYOLA. Amb aquest electrònic les manresanes consoliden la tercera posició de la taula i aguanten la diferència de dos encontres respecte a les d'Albert Raurell per mirar d'assaltar la segona plaça. Trenta primers minuts d'alt nivell (41-22 al final del tercer quart) van permetre les locals assegurar els punts en un duel que es va complicar més del que semblava la tònica general, amb la reacció final de les cerdanyolenques, que van posar la por al cos amb un 5-20 en l'últim acte. L'aler Iona Garcia (11 punts) i l'aler-pivot Carla Ortas (10 punts) van encapçalar les files d'unes bagenques que encara s'han d'enfrontar amb dos dels quatre primers classificats en les últimes jornades.

Deixant de banda l'excel·lent dinàmica del planter de Les Planes, el LOQUILLO FEMENÍ SANT ADRIÀ i el TGN BÀSQUET van donar continuïtat a les seves trajectòries guanyadores, mantenint el lila com a color de moda a la competició. Les adrianenques, que presenten un balanç de 4-1 en els darrers cinc matxs, van derrotar el JOVENTUT LES CORTS al Marina Besòs per 49-44 mentre que les tarragonines, que enllacen tres setmanes consecutives convivint amb la victòria, van imposar-se al CÀMPING BIANYA ROSER A per 59-46. La formació de Sergi Curto va fer un esforç titànic per a remuntar el millor inici groc-i-verd (17-23 al descans) amb un colossal parcial de 17-2 al tercer període que va ensorrar pràcticament les opcions barcelonines. La superioritat en el rebot (54-44 amb 17 ofensius de les locals) va ser un detonant pel bon funcionament col·lectiu de les de Sant Adrià de Besòs, on les 12 jugadores que van participar van anotar, com a mínim, un punt. A les files barcelonines Claudia Hernández va erigir-se novament com la màxima encistelladora amb 16 punts.

Pel que fa al partit celebrat al Sagrat Cor, les d'Israel Esteve amb vèncer amb solvència el cinquè classificat i reforcen la seva còmoda presència a la zona tranquil·la de la taula. Laura Pascual, amb 12 punts i 15 de valoració, i Alba Farell, amb 10 punts, van comandar el triomf de les del Tarragonès, que visitaran en la propera setmana la capital del Vallès Oriental. Al CEM Isaac Gálvez, l'EVENTS - CB IGUALADA va doblegar l'INTERSPORT OLARIA - SAMÀ VILANOVA SAF per 28-46 en una exhibició defensiva de les igualadines, que no van concedir que les vilanovines transformessin més de 9 punts a cap període. La capitana de les de l'Anoia, Carlota Carner, va liderar el conjunt de Raül Caballero amb un doble doble de 12 punts i 11 rebots per un total de 22 de valoració. Finalment, el CB PRAT - MONTIBELLO va posar fre al seu mal moment competitiu amb un triomf balsàmic al Joan Busquets en abatre el CB GRANOLLERS 1 per un ajustat 58-55. Gemma Aleixandri, amb 13 punts i 17 de valoració, i Gemma Sagristà, amb 8 punts i 14 de valoració, van esdevenir les referències anotadores de les de Germán Simón per a sumar el segon somriure de la campanya.