El programa de BQSalut sobre el càncer es centra ara en l'edat infantil

La importància de l'exercici físic terapèutic a través del joc en la prevenció, tractament i la reincorporació a la pràctica esportiva és clau.

15-02-2024 12:00

L'Àrea de Salut de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) encapçalada per la Dra. Silvia Treviño va engegar, al maig de 2022, un nou programa relacionat amb el càncer i l'esport. Creat amb l'objectiu d'explicar com prevenir aquesta malaltia i com reincorporar-se a la pràctica esportiva després d'un càncer, es va iniciar centrant-se en la dona i, més tard, en l'home. En aquesta ocasió, el programa #BQSalut CÀNCER i BÀSQUET aborda la importància de l'exercici físic terapèutic a través del joc en la prevenció, tractament i la reincorporació a la pràctica esportiva després d'un càncer en l'edat infantil.

Amb la col·laboració de l'Hospital de la Vall d'Hebron i el seu Servei de Medicina Física i Rehabilitació, a través de la Dra. Judith Sánchez Raya (cap del Servei de Medicina Física i Rehabilitació); i la col·laboració de The Ricky Rubio Foundation (TRRF), a través del seu Director Josep Heredia, us presentem un nou programa d'informació, consells, xerrades i exercicis adaptats per la reincorporació post tractament (mèdic i quirúrgic) del bàsquet com a eina terapèutica. Amb l'ajuda de l'equip del Servei de Medicina Rebilitadora i Física (metges, fisioterapeutes) i de l'equip de TRRF junt amb l'àrea de BQ Salut, oferim a tota la família del Bàsquet Català, tots els elements que ens ajuden a prevenir malalties com el càncer.

Programa càncer i bàsquet #BQSalut

Un dels objectius d'aquest nou programa de l'Àrea de Salut de l'FCBQ és informar, a tota la nostra família del Bàsquet Català, de tots els elements que ens ajuden a prevenir malalties com el càncer. L'exercici és un poderós antiinflamatori que ens ajuda al sistema immunològic, i la pràctica del bàsquet dins la nostra societat és un element preventiu i de tractament per malalties com aquesta. Amb aquest programa també volem ajudar a incorporar el bàsquet i els seus gestos esportius als professionals de Fisioteràpia, en etapes finals de la recuperació de la quimioteràpia, radioteràpia, cirurgia post-càncer i de Preparació Física en la fase d'alta mèdica i reintroducció a l'esport, per a tots els components que formen part del bàsquet i malalts que vulguin iniciar una activitat esportiva post-tractament. 

BQSalut és una de les àrees integrades dins de la Federació Catalana de Basquetbol i té l'objectiu de reduir la sinistralitat en el Bàsquet Català mitjançant la formació i prevenció de lesions dels federats. Aquesta àrea compta amb la col·laboració de la metge especialista en medicina de l'esport, Dra. Sílvia Treviño, i des d'aquesta també es dóna suport a l'organització de xerrades, jornades i webinars formatius; es publiquen manuals i articles sobre pautes i consells pels nostres esportistes, o es porten a terme diferents programes com el relacionat amb 'càncer i esport' o el de 'detecció i prevenció de lesions' entre d'altres.

| FCBQ | BQSalut |