La XVII Lliga Nacional Catalana LEB de nou pel CB PRAT

Tweet #LligaCAT // En la reedició de la final de l’any passat, el C.B. PRAT ha sumat el seu segon títol de campió en superar l’ACTEL FORÇA LLEIDA per 87-70. El CEM Estruch-Pavelló Joan Busquets de El Prat de Llobregat ha estat l’escenari d’un partit disputat que s’ha acabat enduent, després de remuntar un resultat advers, l’equip de Roberto Sánchez. Pep Ortega, del C.B. Prat, ha estat designat MVP de la final.

25-09-2016 00:00

L’ACTEL FORÇA LLEIDA ha començat amb força el partit. Al minut quatre, liderava el matx 2-7. Un 3+1 de Marc Sesé ha escurçat distàncies per al C.B. PRAT (9-12 al minut sis de partit). A dos minuts de finalitzar el període, una embranzida de l’ACTEL FORÇA LLEIDA (marxava de set, 11-18) ha obligat Roberto Sánchez a parar el partit. A falta d un minut per al final del primer quart, un triple del Prat ha igualat el matx a 19. El Lleida ha estat encertat en el tram final del període, i s’ha arribat al final d’aquest amb el 19-24 al marcador.

En el segon quart, la tònica ha estat la mateixa. Lleugers avantatges de l’ACTEL FORÇA LLEIDA, que ha estat capaç de mantenir en tot moment el lideratge en el marcador. El C.B. PRAT ha seguit sempre amb opcions. Després d’un gran final de segon quart dels del Baix Llobregat, s’ha arribat al descans amb un ajustat 37-39, encara favorable al Lleida.

El C.B. PRAT ha reaccionat al tercer assalt, i s’ha fet amb el control i el lideratge de la final. A l’equador del període, els de Roberto Sánchez lideraven el partit 49-42. Un triple de Marc Sesé ha col·locat el Prat a 10 punts d’avantatge (54-44) a falta de tres minuts per al final del quart. Un bàsquet d’Alex Ros ha posat el 56-44 a l’electrònic del CEM Estruch-Pavelló Joan Busquets d’El Prat de Llobregat.

L’últim període ha començat 61-49. El C.B. PRAT ha sabut gestionar molt bé el seu avantatge. L’ACTEL FORÇA LLEIDA, comandat en atac per Kgregor Hermet, seguia desconnectat, i Borja Comenge ha hagut de demanar temps mort després d’encaixar el 71-54 a falta de set minuts per acabar el partit. Des de la línia de tirs lliures, Pep Ortega, MVP del partit, ha situat el Prat 18 punts per sobre (79-61). La diferència ha estat suficient, i s’ha arribat al final del partit amb el marcador de 87-70 favorable al C.B. PRAT.

En l’edició de l’any passat, el CB PRAT JOVENTUT es va imposar a l’ ACTEL FORÇA LLEIDA (68-80) en un partit disputat al Palau d’Esports de Granollers.

Declaracions postpartit:

Roberto Sánchez, entrenador del C.B. PRAT, ha valorat molt positivament el partit del seu equip: “Hem donat un pas endavant al segon quart, i hem estat encertats en el triple. Hem fet un bon bàsquet a la segona part”.

Borja Comenge, tècnic de l’ACTEL FORÇA LLEIDA, ha destacat el mal paper dels seus al tercer quart: “Tot i començar bé el partit i tenir avantatges de 8 o 9 punts, hem perdut el partit al tercer quart. No hem trobat el punt d’energia necessari i s’ha obert una escletxa en el marcador i ja no hem pogut fer res.”