CB PRAT i ACTEL FORÇA LLEIDA, finalistes de la XVII Lliga Catalana LEB de El Prat de Llobregat

Tweet #LligaCAT // Els amfitrions del CB PRAT i l'ACTEL FORÇA LLEIDA disputaran, diumenge 25 de setembre a les 12:15h al Joan Busquets de El Prat de Llobregat, la FINAL de la 17a Lliga Nacional Catalana d'equips LEB en superar a les respectives semifinals al TORRONS VICENS CB L'HOSPITALET i FC BARCELONA LASSA.

24-09-2016 00:00

El CEM Estruch-Pavelló Joan Busquets de El Prat de Llobregat acull aquesta 17a Lliga Nacional Catalana que s’ha iniciat favorable a l’ACTEL FORÇA LLEIDA en imposar-se a la primera semifinal al F.C. BARCELONA LASSA per un 51-68.

El conjunt lleidatà dirigit per Borja Comenge ha començat el matx amb un 2-12 favorable, que els blaugranes entrenats per Alfred Julbe han escurçat més tard tancant el primer quart amb un 14-21. En els següents minuts, el Barça ha aconseguit capgirar el marcador però el Lleida ha tornat a recuperar el domini del partit marxant al descans amb un 29-34.

A la represa, els lleidatans han posat la directa i amb un parcial d’11-24 han aconseguit trencar el partit agafant una renda de 21 punts. Aquesta diferència s’ha ampliat en els primers minuts del darrer període arribant a una màxima de 24 amb el 40-64 a favor del Força Lleida, però el conjunt barceloní ha acabat retallant distàncies de nou però sense fer perillar la victòria i accés a la final d’un Lleida que s’ha acabat imposant per un 51-68.

El millor del partit per part del Lleida ha estat Mbaye amb 11 punts i 10 rebots, seguit del seu company Sevillano, màxim anotador del matx amb 14 punts. Per part blaugrana, el millor ha estat Mazaira amb 13 punts.

El segon finalista ha estat el C.B. PRAT en superar al TORRONS VICENS C.B. L'HOSPITALET A per un 79-71 en una igualada segona semifinal.

Els primers minuts d’aquest partit han estat favorables a un TORRONS VICENS C.B. L'HOSPITALET A fort en l’aspecte rebotejador que accedia a aquesta semi en superar al CB TARRAGONA 2017 en l'eliminatòria prèvia d'anada i tornada disputada el passat cap de setmana. Després d’un primer quart igualat (17-16) marcat per l’intercanvi de cistelles, els amfitrions del Prat han aconseguit, amb un parcial de 7-0, obrir una petita escletxa en el marcador de 5 punts (34-29) marxant al descans amb un 37-32.

A la tornada dels vestidors, un Prat molt més encertat i amb 5 triples anotats en aquest període ha marxat en el marcador amb un parcial de 24-16 i tancant el 3r quart amb un 61-48 en el marcador. Els de L’Hospitalet, recent ascendits, no han llençat la tovallola en cap moment i en un emocionant darrer quart han retallat distàncies acostant-se molt a la victòria (71-67 a dos minuts pel final). Aquesta victòria i accés a la final ha estat però pels amfitrions per un 79-71.

El millor jugador del partit ha estat Acosta de L'Hospitalet amb un 20 de valoració fruit dels seus 16 punts i 7 rebots. Per part local, el millor jugador ha estat Forcada amb 15 punts i 4 assistències.

CB PRAT i ACTEL FORÇA LLEIDA disputaran, diumenge 25 de setembre a partir de les 12:15h la final d'aquesta 17a edició de la Lliga Nacional Catalana d'equips LEB.

El vigent campió de la competició i amfitrió de la d'enguany és el C.B. PRAT, que es va imposar a l'ACTEL FORÇA LLEIDA per un 68-80 a la Final de la darrera edició disputada a Granollers, Ciutat del Bàsquet Català 2015.