Boet Mataró i Bisbal Bàsquet a la final de la Lliga Catalana AON 2023 EBA

Els mataronins van vèncer el Roser (74-57) mentre que els bisbalencs es van desfer del Mollet (91-86) en les semifinals de la 42a edició de la competició.

02-11-2023 11:45

La 42a edició de la Lliga Catalana AON 2023 EBA, que compta amb un total de 20 clubs, s'encamina cap a les semifinals de la competició, que s'han disputat aquest passat dimecres 1 de novembre, amb les victòries del Mataró Parc Boet i del Sol Gironès Bisbal Bàsquet, contra el Goikid Roser (74-57) i el DM Group Mollet,(91-86), respectivament.

La Lliga Nacional Catalana AON 2023 EBA consta de 5 grups de 4 equips, amb representació d'arreu del territori català. El format de la competició de la fase prèvia ha estat el d'una clàssica lligueta de tots contra tots, a una sola volta, que ha tingut lloc durant els caps de setmana del 9-10, 16-17 i 23-24 de setembre.

El Mataró Parc Boet es va imposar al Goikid Roser per 74-57 en la semifinal que va tenir lloc al Poliesportiu Eusebi Millan de la capital maresmenca. La posada en escena taronja, amb un parcial de 19-8 al primer període, va marcar el desenvolupament d'un matx clarament dominat pels de Mario Lousame, amb una destacada aportació d'Albert Serra i Adrián Sánchez, ambdós amb 14 punts. El conjunt barceloní, amb l'experimentat aler-pivot Daniel Roure (17 punts) com a referència, va reaccionar a l'inici del segon període (22-15), però una nova embranzida mataronina va tornar a situar ràpidament l'avantatge per sobre de la desena de punts. En el tercer acte, l'intercanvi de cops va permetre retallar distàncies als de Juan Hereza (44-40 després d'una cistella d'Eduard Cesari), però dos darrers minuts fatídics, en què va emergir la figura de l'aler Serra amb 8 punts gairebé consecutius, per enlairar de nou els de Mataró, al minut trenta (54-43). En l'últim quart, els de Lousame van administrar amb encert la diferència per classificar-se, per primera vegada, a la final de la Lliga Catalana EBA, davant de la seva afició.

Per la seva banda, el Sol Gironès Bisbal Bàsquet continua invicte aquesta temporada, tant en competició de Lliga Catalana com a l'EBA, en tombar el DM Group Mollet per un ajustat 91-86. El Pavelló Vell va vibrar de valent amb la personalitat que va demostrar el quadre dirigit per Carles Rofes que, tot i les nombroses baixes per lesió, va atansar, per segona edició consecutiva, l'accés a la final de la competició. Imprimint un alt ritme de joc, els bisbalencs, a còpia de triple, van encarrilar l'encontre durant la primera part, que va cloure amb un electrònic de 50-41. Fins a 9 llançaments des de la llarga distància van convertir els empordanesos en els primers vint minuts, per a fer trontollar la nau molletana que va saber mantenir-se en partit tot i la pluja exterior. El combinat preparat per Josep Maria Marsà va incrementar el seu nivell defensiu en un tercer període controlat pels negres, que es van col·locar a una possessió (66-64), a manca dels deu minuts decisius. En l'últim compàs, Enric Espinosa (14 punts) va esdevenir una peça determinant per deixar el triomf i el passaport classificatori a territori gironí, amb 8 punts postrers. Els de Mollet del Vallès van posar les taules amb el 83-83 amb un triple de William Shane McDonald (10 punts) però l'ofici dels de Rofes, amb un Jaume Solé imperial amb 30 punts en 29 minuts, inclosos 7 triples, va posar el segell a un emocionant partit. L'aler Toni Espinosa, amb 13 punts, va recolzar l'anotació de Solé i Espinosa en el planter de La Bisbal d'Empordà, mentre que Ignasi Belver (17 punts), Marc Blanch (18 punts) i Javier Rodríguez (15 punts) van ressaltar com els millors del bloc del Vallès Oriental.

La gran Final es celebrarà el pròxim dimecres 6 de desembre, amb seu i horari encara pendent per determinar.

L'actual campió de la competició és el filial del Barça en vèncer l'amfitrió Sol Gironès Bisbal Bàsquet per 75-67 en un equilibrat encontre pel títol que va albergar el Pavelló Municipal La Bisbal d'Empordà.

AON

AON, empresa líder en serveis professionals globals, renova el seu compromís i reforça el seu acord amb la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) per a recolzar totes les categories tant femenines com masculines de les Lligues Nacionals Catalanes. AON ja porta 5 temporades vinculat amb la competició i enguany tornarà a donar nom, per segon exercici consecutiu, al títol oficial de la competició 'LLIGUES CATALANES AON 2023'.