El Regal FC Barcelona, guanyador de la XXX Lliga Nacional Catalana ACB Trofeu San Miguel 0,0% 2009

La XXXa edició de la Lliga Catalana ACB Trofeu San Miguel 0,0% ja té campió després de la victòria del Regal FC Barcelona davant el DKV Joventut per 38-62 amb 8.327 assistents al Palau Sant Jordi de Barcelona. La final d'aquest diumenge 27 de setembre ha començat amb l'homenantge que la Federació Catalana de Basquetbol ha realitzat als jugadors campions d'Europa, Juan Carlos Navarro i Ricky Rubio.

27-09-2009 00:00

- Veure fotografies de la final:
[1] [2] [3] [4] [5] [6] [7] [8] [9] [10] [11] [12]

- Veure fotografies de les semifinals:

- Veure àlbum fotogràfic de la Lliga Catalana a Mundo Deportivo:
[Click aquí]

Després dels primers deu minuts de joc, els badalonins s'han situat cinc punts per sobre en el marcador (18-13) després de fer-se amb una avantatge de 10 punts a mitjans de període. Al segon quart però, la reacció blaugrana no s'ha fet esperar, i els homes de Xavi Pascual han capgirat el partit gràcies a un parcial de 14-0 i arribant al descans amb un 23-31 favorable.

A la represa, els blaugranes han continuat dominant el partit, però els badalonins no han deixat que l'equip de Xavi Pascual marxés en el marcador reduint la diferència a cinc punts a final del tercer quart (32-37). En el darrer quart, els badalonins han continuat lluitant per capgirar el marcador, però a tres minuts pel final, els blaugranes han posat la directa i han ampliat la diferència respecte els verd-i-negres fins als 24 punts, finalitzant el partit amb un 38-62 favorable als jugadors del Regal FC Barcelona. L'MVP de la final ha estat Ricky Rubio, que s'estrenava en partit oficial amb la samarreta blaugrana.

- Declaracions post-partit:

Sito Alonso (entrenador DKV Joventut)
Hemos aguantado hasta los últimos tres minutos de juego, pero luego hemos bajado los brazos. Hemos mantenido el partido vivo hasta esos últimos minutos. Agradezco el esfuerzo e implicación de Alain Koffi y Uros Tripkovic, igual que el de todos los jóvenes, que les va a enseñar a curtirse como jugadores.

Xavi Pascual (entrenador Regal FC Barcelona)
Marxem satisfets pel treball realitzat, l'equip va agafant la línia i estic content pel treball defensiu i per aconseguir el títol de campions de la Lliga Catalana. Anem pel bon camí, però hauríem de ser capaços de fer-ho sempre i mantenir-nos sòlids en defensa sempre.

Ricky Rubio (jugador del Regal FC Barcelona i MVP de la final)
Ha estat un partit poc vistòs en el que hem aconseguit mantenir la diferència i fer-nos amb el títol de la Lliga Catalana. Ha estat un partit especial i marxo amb bones sensacions.