El Cadí La Seu es proclama campió de la Lliga Catalana AON 2023 Femenina

L'equip urgellenc revalida el títol en imposar-se per 77-76 a l'Spar Girona en la 35a edició de la Lliga Catalana Femenina a La Seu d'Urgell.

01-10-2023 19:00

La Lliga Nacional Catalana AON 2023 Femenina s'ha tornat a celebrar, 4 anys després, a La Seu d'Urgell. Enguany, el Palau d'Esports de la capital de l'Alt Urgell ha estat l'escenari, divendres 29 de setembre i diumenge 1 d'octubre, de la Final a Quatre d'aquesta apassionant 35a edició, que ha comptat amb la participació del Cadí La Seu, l'Spar Girona, el Barça CBS i el Talenom Boet Mataró.

La competició, organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i que gaudeix de la col·laboració de l'Ajuntament de La Seu d'Urgell, tornarà a adoptar el format de Final a Quatre (semifinals + final) en el que és un dels grans esdeveniments a terres lleidatanes en commemoració d'un Centenari del Bàsquet Català (1923-2023) organitzat per la Federació Catalana de Basquetbol, amb el suport institucional de la Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física, la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, la Diputació de Lleida i l'Ajuntament de La Seu d'Urgell, amb CaixaBank i Spalding com a Premium Partners, i el patrocini oficial de Loteries de Catalunya i TGO DX.

El Cadí La Seu s'ha proclamat campió de la Lliga Catalana Femenina en superar el Cadí La Seu per 77-76 en un partit molt atractiu i vistós, que ha erigit la catalana Júlia Soler com a flamant MVP de la final amb 21 punts i 17 de valoració. Amb aquesta victòria, el Cadí La Seu suma el seu 6è títol de la competició i encadena el seu tercer trofeu consecutiu.

Les gironines han completat un primer quart (12-23) a un nivell molt alt, tant en atac com, especialment, en defensa, amb una dominant pivot Regan Magarity (11 punts en els set primers minuts) com a líder ofensiva a la pintura. Les urgellenques, més intenses en defensa, han arrencat amb una marxa més el segon període, tancant la producció visitant a la pintura, i amb un parcial de 5-0, liderat per la base Elise Ramette, han rebaixat les distàncies a l'electrònic (17-23). Magarity i la talentosa Sandra Ygueravide recuperaven el control de joc per a les noies de Laura Antoja (28-37), però la defensa col·lectiva i les ràpides transicions locals ajustaven el marcador al descans (35-39).

El pas per vestidors ha esperonat el conjunt preparat per Fabián Téllez que, amb molta energia des de la primera possessió de la represa, i fruit d'una defensa pressionant a tota pista que mutava a zona a meitat de camp, han situat l'empat a 42 en un minut i mig de joc. Una cistella d'Ana Palma ha concedit el primer avantatge per a les de l'Alt Urgell però un triple de la nova incoporació de les de Girona, Morgan Bertsch, refredava el càlid ambient del Palau d'Esports. El tercer acte, molt equilibrat, ha acabat amb un resultat de 60-56, un Cadí La Seu encapçalat per les exteriors catalanes Soler i Palma. Un llançament molt llunyà de Ramette disparava les de La Seu d'Urgell fins el seu màxim avantatge (63-56) i obligava les d'Antoja a treure la seva millor versió, recolzades en la força interior de Magarity (21 punts i 6 rebots) i Marianna Tolo per posar l'empat a manca d'un minut i mig (71-71). En els últims seixanta segons, l'encert en els tirs lliures i les bones defenses de les amfitriones han ajudat a revalidar el títol de campiones per a les blanc-i-blaves (77-76), guanyadores a les últimes tres edicions.

Fabián Téllez, entrenador del Cadí La Seu:

'Ha estat una final molt igualada. Hem pogut aguantar 40 minuts a un equipàs com l'Spar Girona i hem aconseguit no patir més del compte en el rebot, que hem guanyat per un, i hem compartit bé la pilota, amb més assistències, que és el tret d'identitat de l'equip per a que totes les jugadores siguin protagonistes.'

Júlia Soler, jugadora del Cadí La Seu:

'A priori, l'Spar Girona era superior físicament però hem sabut defensar-les i no ens hem rendit, en el que ha de ser l'ADN d'aquest equip. Tenim una plantilla i staff tècnic nou i, tot i que construir costa molt, partits com aquest ens ajuden a veure que estem en el bon camí.'

Laura Antoja, entrenadora de l'Spar Girona:

'Elles han continuat amb el seu ritme intens, però sobretot ens han fet mal amb les seves alternatives defensives, que ens han trencat el ritme de joc. En la primera part les hem sorprès per duresa i per intensitat però en la segona meitat, que han encarat amb canvis defensius, ens han aturat molt el joc. Hem d'analitzar bé el partit, ens han fet mal les seves jugadores exteriors sense pilota i, en atac, ens ha faltat paciència'

El Cadí La Seu és el vigent campió de la Lliga Catalana Femenina després de vèncer el Barça CBS, per 60-42, en la final jugada al Pavelló Municipal de Girona - Fontajau i que va alçar la base catalana Laura Peña (17 punts i 19 de valoració) com a millor jugadora.

AON

AON, empresa líder en serveis professionals globals, renova el seu compromís i reforça el seu acord amb la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) per a recolzar totes les categories tant femenines com masculines de les Lligues Nacionals Catalanes. AON ja porta 5 temporades vinculat amb la competició i enguany tornarà a donar nom, per tercer exercici consecutiu, al títol oficial de la competició 'LLIGUES CATALANES AON 2023'.

Més informació del Centenari a
basquetcatala.cat/centenari