Presentada la 6a edició del Circuit 3x3

La Sala Enric Piquet i Miquel ha acollit l'acte de presentació d'un 6è Circuit 3x3 FCBQ que es desenvoluparà entre els mesos de març i juliol a 10 seus organitzadores.

23-03-2023 18:30

La Sala Enric Piquet i Miquel de la Federació Catalana de Basquetbol ha estat l'escenari, aquest dijous 23 de març, de la presentació oficial de la 6a edició del Circuit 3x3 FCBQ. L'acte, que s'ha pogut seguir en streaming a través de l'Instagram Live de l'FCBQ, ha comptat amb la presència del President de l'FCBQ, Ferran Aril; juntament amb els responsables del projecte, el directiu de l'àrea de Promoció, Josep Maria Rofes; i l'ex jugador internacional i responsable del Circuit 3x3 FCBQ, Jaume Comas.

Després de cinc exitoses edicions, la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) organitzarà, del 26 de març al 29 de juliol de 2023, una nova edició del Circuit 3×3 FCBQ amb l’objectiu de seguir consolidant el bàsquet 3×3 i fent-lo créixer arreu del territori català. La 6a edició, enmarcada dins els actes del Centenari del Bàsquet Català (1923-2023), arriba amb forces renovades i es disputarà en 10 seus tot reforçant el protagonisme per a totes les edats amb les corresponents millores anuals.

Les ciutats on farà parada aquest 6è Circuit 3×3 FCBQ patrocinat per TGO DX, seran Caldes de Malavella (26 de març), Lliçà d’Amunt (1 d’abril), Tarragona (29 d’abril), Balaguer (27 de maig), Badalona (4 de juny), Banyoles (11 de juny), Sant Feliu de Guíxols (1 de juliol), Manlleu (8 de juliol), Mataró (15 de juliol) i la gran final, prevista pel 29 de juliol, a Barcelona. Les inscripcions per a participar en totes aquestes seus ja estan obertes a 3x3.basquetcatala.cat.

Una temporada més, des de l’organització s’oferirà un producte referent i atractiu que aporti qualitat i rigor, tot aprofitant l’experiència i estructura de les anteriors edicions i de les diferents seus per augmentar el creixement del 3×3, i buscant noves sinèrgies a nivell europeu a través de FIBA 3×3. En aquesta nova edició hi haurà protagonisme per a totes les edats (des de Pre-Mini fins a Veterans) i, gràcies a la col·laboració i implicació de la Federació ACELL i d’Special Olympics Catalunya, es tornarà a comptar amb la categoria Unificada (equips amb jugadors i jugadores amb i sense discapacitat) per 3r any consecutiu. En Sèniors, no hi faltarà la categoria PRO que, un any més, serà puntuable pel rànquing FIBA 3×3 i comptarà amb la participació dels millors jugadors i jugadores de 3×3 del país a les seus de Lliçà d’Amunt, Tarragona, Balaguer i Badalona. A hores d’ara s’està a l’espera del calendari definitiu de FIBA 3×3 per ajustar la final del Circuit PRO (els guanyadors d’aquesta categoria obtindran una invitació per participar en un torneig internacional).

Com novetat, enguany serà el debut de l’exhibició del 3×3 en cadira de rodes fruit de l’acord amb la Federación Española de Deportes de Personas con Discapacidad Física. Per aquesta 6a edició també s’establiran noves dinàmiques de col·laboració amb les diferents institucions. En aquest sentit, el Circuit 3×3 FCBQ 2022-23 tindrà el suport dels ajuntaments de les diferents seus.

Pel que fa a la promoció del bàsquet i d'aquesta modalitat, la 6a edició del Circuit 3x3 FCBQ ha renovat el seu compromís amb Mundo Deportivo, que oferirà novament una cobertura informativa especial del Circuit.

El ja consolidat Circuit 3×3 FCBQ és el primer dels tres projectes oberts de 3×3 impulsats per la Federació Catalana de Basquetbol durant aquests darrers anys. Més tard va ser el torn dels Campionats de Catalunya 3×3, que van gaudir d’una càlida acollida en la seva estrena com a campionats oficials de l’FCBQ la temporada 2021-22 i, enguany, l’últim projecte d’aquesta creixent modalitat ha estat la irrupció de les Seleccions Catalanes de 3×3: primer amb la creació de les primeres seleccions absolutes de 3×3, tant en la categoria femenina com en la masculina, en el marc del 1r Torneig Internacional de Seleccions 3×3, i després amb les confecció de les seleccions catalanes formatives en categories U13 i U15.

Tota la informació del Circuit 3x3 FCBQ a
3x3.basquetcatala.cat