Nou format de formacions federatives

Les tres formacions que certifiquen les competències per tramitar llicència d’entrenador o entrenadora rebaixen el seu preu i canvien la seva estructura metodològica.

14-03-2023 10:00

La Junta Directiva de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) va aprovar, el passat dissabte 1 de març, la Normativa que regularà els nous programes de cursos federatius per a entrenadors i entrenadores. Les tres formacions que certifiquen les competències per tramitar llicència d’entrenador o entrenadora rebaixen el seu preu i canvien la seva estructura metodològica, ja que desapareixen els tallers del Bloc Complementari i s’aposta per un model de més impacte formatiu centrat en les tasques d’aprenentatge continuat.

El Curs d'Entrenador/a de Bàsquet Base (conegut com Nivell 0 fins ara) permetrà exercir d’entrenador/a d’un equip de categoria PreMinibàsquet fins a un equip de categoria Infantil de Promoció (inclosa). Els curs passa a tenir 35 hores presencials i 30 hores no presencials, els continguts dels tallers del Bloc Complementari estaran inclosos en les parts presencials i no presencials. El seu preu serà de 230 euros.

El Curs d'Entrenador/a de Perfeccionament (1r nivell federatiu) permetrà exercir d’entrenador/a d’un equip de categoria PreMinibàsquet fins a un equip de categoria sènior (inclosa), excepte les categories Cadet Preferent, Júnior Preferent, Copa Catalunya i Supercopa. Es podran dirigir, per tant, equips sèniors de 2a Catalana i 1a Catalana. Els continguts dels tallers del Bloc Complementari queden integrats dins del curs. Els exàmens presencials i el projecte es transformen en tasques d’aprenentatge continuat. El curs inclourà una jornada de formació presencial obligatòria de vuit hores. El preu serà de 360 euros.

El Curs d'Entrenador/a de Rendiment (2n nivell federatiu) permetrà exercir d’entrenador/a de qualsevol equip que participi dins de les competicions d’àmbit autonòmic organitzades per l’FCBQ. Els continguts dels tallers del Bloc Complementari queden integrats dins del curs. Els exàmens presencials i el projecte es transformen en tasques d’aprenentatge continuat. El curs inclourà una jornada de formació presencial obligatòria de nou hores. El preu serà de 495 euros.

Els alumnes del pla antic (2019 a 2023) hauran de completar la seva formació segons la normativa vigent en el moment de la seva inscripció i, per tant, hauran de realitzar la totalitat dels blocs del curs (Bloc Comú, Bloc Específic, Bloc Complementari, projecte i pràctiques) abans del dia 1 de gener del 2024.

Les inscripcions al Curs d'Entrenador/a de Perfeccionament (1r nivell federatiu) i al Curs d’Entrenador/a de Rendiment (2n nivell federatiu) s’obriran el dia 1 de maig per tal d'iniciar el nou programa formatiu a partir del dia 1 de juny.