El bàsquet contra la violència masclista

25-11-2022 08:30

Adhesió de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) al Manifest del Món de l'Esport amb motiu del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones (25N):

- Manifest del món de l'Esport

- Adhesió a la Campanya del 25N - 2022

La Secretaria General de l'Esport i de l'Activitat Física anima el sector esportiu català a adherir-se al Manifest Institucional 2022 i a la lectura del manifest, entre el 15 i el 30 de novembre, en activitats esportives de competició o de lleure. En aquest sentit, dissabte 26 de novembre a la tarda, l'Atrium de Viladecans serà una de les múltiples seus de lectura d'aquest manifest, tot coincidint amb un dels duels catalans de la jornada a Lliga Femenina 2 entre l'UNILEVER VILADECANS BF i el PROMOVIATGES CBF CERDANYOLA (18:30h). Així mateix, el personal de la Federació Catalana de Basquetbol també ha fet la lectura del manifest el mateix divendres 25 de novembre, Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.

Manifest del món de l'Esport:

Des del món de l'Esport i des de la Federació Catalana de Basquetbol, denunciem totes les formes de violències masclistes, en especial les violències sexuals, i volem assenyalar l’agressor com a únic responsable per cosificar, humiliar, dominar, generar por i restringir la llibertat de les nenes, les adolescents i les dones. Perquè sovint les agressions ocorren en espais considerats privats i les cometen els propis amics, parelles, companys d’estudis o de feina, veïns, familiars o referents propers.

Volem denunciar les diverses expressions de violències que pateixen les dones en els àmbits familiar, de parella, social o comunitari, laboral, educatiu, digital o polític i ens revelem contra el patriarcat que les identifica.

Des del món de l’Esport, interpel·lem tota la societat a desprendre’s dels estereotips, rols i mandats de gènere, per identificar i denunciar aquelles actituds i conductes que legitimen, banalitzen o que directament constitueixen violència sexual. És una tasca conjunta d’homes i dones construir un imaginari col·lectiu on la igualtat sigui un fet amb una mirada inclusiva.

Des de l’Esport refermem el compromís amb la llibertat i la garantia del dret de les dones a la seguretat, a la integritat física i psicològica, a la salut, a l’educació, a la participació social i política.

Per un Esport Segur, amb respecte, dignitat, igualtat, llibertat i joc net.

Per una societat més lliure i per l’erradicació de les violències masclistes!