El Joventut, campió de Catalunya Infantil Masculí Preferent 2021-22

La Final a Quatre s'ha disputat aquest 21 i 22 de maig al Nou Congost de Manresa amb Penya, Granollers, Barça i Manresa com a participants.

22-05-2022 17:00

El Pavelló Nou Congost de Manresa ha acollit, aquest cap de setmana del 21 i 22 de maig, la Final a Quatre del Campionat de Catalunya Infantil Masculí Preferent 2021-22 amb el CLUB JOVENTUT BADALONA A, el CB GRANOLLERS 1, el BARÇA i el CATALANA OCCIDENT MANRESA A com a equips protagonistes.

Aquesta fase final organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), juntament amb l'Ajuntament de Manresa, és una de les activitats de referència que s'emmarquen dins dels actes de la Capitalitat del Bàsquet Femení 2021-22, que enguany recau en la capital del Bages.

El títol se l'ha endut el Club Joventut Badalona A, que en la Final, emesa per La Xarxa a les televisions locals i en streaming a través de la plataforma XALA!, ha derrotat el CB Granollers 1 per 72-60. Els verd-i-negres han dominat el marcador durant gairebé tot el matx, però no han pogut respirar tranquils en cap moment davant d'un CB Granollers que ha plantat cara. Al final del primer quart la Penya manava per 12 punts de diferència (25-13), però ha vist com els vallesans reaccionaven en el segon quart i s'acostaven a 5 punts (30-25). Amb tot, el Joventut ha pogut tornar a distanciar-se abans d'arribar al descans (40-29). En la represa, un parcial de sortida de 6-0 ha tornat a ampliar la renda dels badalonins (46-29), però de nou el CB Granollers s'ha enganxat al partit (54-47 al final del tercer quart). Finalment, en l'últim quart els verd-i-negres han pogut segellar definitivament el triomf. Elyjah Rebetez (24 punts) i Bernat Ros (12 punts) han estat els màxims anotadors del Club Joventut Badalona, mentre que Eloi Nogués (22 punts) i Ferran Reyes (11) han liderat el joc ofensiu del CB Granollers [veure partit].

Pel que fa al partit pel tercer i el quart lloc, el Catalana Occident Manresa A s'ha imposat al Barça per 93-88 i ha aconseguit el bitllet per al Campionat d'Espanya. Els blaugrana han dominat la primera part del partit amb autoritat i han arribat a manar de 20 punts (33-43). Al descans la renda era de 17 (37-54), però un espectacular tercer quart dels manresans (26-11 de parcial) ha capgirat totalment la dinàmica del matx (64-65). La remuntada del conjunt del Bages s'ha confirmat definitivament en el darrer període, on els bagencs s'han posat per davant i ha acabat emportant-se el triomf. Lucas Sánchez (27 punts) i Gerard Fernández (21) han estat els líders del Catalana Occident Manresa A, mentre que per part del Barça han destacat Mamadou Lamine Barry (27 punts), Marc Puertas (16) i Oriol Filbà (16).

En la 1a semifinal, el Club Joventut Badalona A va superar el Catalana Occident Manresa A per un 72-57 en un partit en què els verd-i-negres van saber administrar l'avantatge assolit durant el primer període (28-14). Els manresans van anar eixugant les distàncies inicials amb un segon (15-19) i un tercer acte (13-16) de domini vermell, que els va permetre arrencar el quart definitiu amb opcions de remuntada. Tot i així, els badalonins van saber controlar l'electrònic, especialment a partir d'una reacció dels locals que s'han situat a 3 punts (60-57), per a signar un treballat passaport cap a la Final. Bernat Ros (17 punts), Elyjah Rebetez (15 punts) i Nil Poza (10 punts) van ser els més destacats dels de Badalona mentre que Lucas Sánchez (17 punts) i Max Olvera (10 punts) van liderar les ofensives bagenques.

Pel que fa la 2a semifinal, el CB Granollers 1 va derrotar el Barça per un més ajustat 67-64. El combinat blaugrana va aconseguir imprimir una marxa més, des de la defensa, en el primer compàs (11-21). Poc a poc, els granollerins es van encarregar d'elevar el to d'intensitat i ritme i van anar equilibrant l'enfrontament fins a igualar les tornes (64-64) al final de l'últim parcial, de superioritat blanc-i-blava. En un tram decisiu d'infart, els vallesans, comandats per Eric Ochoa (13 punts) i Eloi Nogués (14 punts), es van acabar emportant la victòria i l'accés a la Final fruit d'un triple guanyador de Nogués. Per part visitant, Mamadou Lamine Barry, artífex de 13 punts, ha sobresortit com a màxim encistellador barcelonista.

Els tres primers classificats d'aquesta Final a Quatre, el Club Joventut Badalona, el CB Granollers 1 i el Catalana Occident Manresa A, accediran al Campionat d'Espanya Masculí Femení que es jugarà a Marín (Galícia) del a l'11 de juny