El millor Bàsquet Català Infantil es dona cita a Manresa

El Nou Congost de Manresa acull les F4 d'Infantil Preferent, en el marc de les activitats de la Capitalitat del Bàsquet Femení, aquest cap de setmana 21 i 22 de maig.

17-05-2022 12:00

El millor Bàsquet Català Infantil del moment es podrà viure aquest proper cap de setmana del 21 i 22 de maig a la ciutat de Manresa, Capitalitat del Bàsquet Femení 2021-22, en motiu de les Finals a Quatre dels Campionats de Catalunya Infantils.

El Pavelló Nou Congost serà l'escenari tant de la Final a Quatre del Campionat de Catalunya Infantil Femení Preferent com del C.C. Infantil Masculí Preferent, que comptarà amb el FARMACIA1925 SANT ADRIÀ A, el BARÇA CBS A, el BASKET ALMEDA i l'ADVISORIA MATARÓ MARESME 2008 com a participants femenins i amb el CLUB JOVENTUT BADALONA, el CB GRANOLLERS 1, el BARÇA i el CATALANA OCCIDENT MANRESA A com a competidors masculins.

Aquesta fase final estarà organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), juntament amb l'Ajuntament de Manresa, i esdevé una de les activitats de referència que s'emmarquen dins dels actes de la Capitalitat del Bàsquet Femení 2021-22, que enguany recau en la capital del Bages.

Un total de 8 equips (4 femenins i 4 masculins) i prop de 100 jugadors i jugadores seran protagonistes d'un apassionant esdeveniment esportiu que aplegarà, per primera vegada en una Final a Quatre pel títol, el millor Bàsquet Català Infantil del moment en una mateixa ciutat. Dissabte 21 de maig arribaran les semifinals de cada categoria mentre que, diumenge 22, serà el torn dels transcendentals enfrontaments per assolir el 3r i 4t lloc, que comporten un darrer bitllet amb destí als estatals de Galícia, i de les grans Finals, decisives per a coronar els nous campions de Catalunya Infantils.

La primera semifinal femenina, prevista per a les 18:10h de dissabte, que enfrontarà el Farmacia1925 Sant Adrià amb l'Advisoria Mataró Maresme 2008, serà retransmesa en directe per La Xarxa, a través de les TV locals, i en streaming a través de la plataforma XALA! així com també la final masculina prevista diumenge a les 15:45h; mentre que la final femenina de les 18:05h es podrà veure en directe per XALA!.

Aquesta categoria compta amb jugadors i jugadores que participen amb freqüència a campionats de seleccions autonòmiques i a Europeus i Mundials de formació. A més a més, amb els seus equips de base, els millors clubs catalans són habituals en la consecució de diverses medalles d'àmbit estatal.

La Capitalitat del Bàsquet Femení 2021-22 gaudeix del recolzament de l'Ajuntament de Manresa així com també amb el suport de les entitats AE Salle, Bàsquet Oms i Manresa Club Bàsquet Femení 2021 i de la Delegació de les Comarques Centrals de la Federació.

Els actuals campions de la competició són la UE Mataró - Femení Maresme (femení) i el Barça (masculí), que van alçar els títols en les Finals a Vuit que van tenir lloc, la temporada passada, a les localitats de Mataró i Cunit, superant a Basket Almeda (51-70) i Joventut de Badalona (77-50) al matx pel títol, respectivament.

Els tres primers classificats, tant de categoria femenina com masculina, obtindran un bitllet per al Campionat d'Espanya de clubs Infantil, que aquesta temporada es disputarà del 5 a l'11 de juny a les localitats gallegues de Betanzos (femení) i Marín (masculí).