Basket Almeda, campiones de Catalunya Infantil Femení Preferent 2021-22

El Nou Congost de Manresa ha estat l'escenari de la F4 Infantil Femení Preferent amb el concurs de Sant Adrià, Advisoria Mataró, Barça CBS i Almeda

22-05-2022 21:00

La Final a Quatre del Campionat de Catalunya Infantil Femení Preferent 2021-22 se celebra aquest cap de setmana del 21 i 22 de maig al Pavelló Nou Congost de Manresa, amb el FARMACIA1925 SANT ADRIÀ A, el BARÇA CBS, el BASKET ALMEDA i l'ADVISORIA MATARÓ MARESME 2008 com a equips participants.

Aquesta fase final organitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), juntament amb l'Ajuntament de Manresa, és una de les activitats de referència que s'emmarquen dins dels actes de la Capitalitat del Bàsquet Femení 2021-22, que enguany recau en la capital del Bages.

Les noies del Basket Almeda s'han proclamat campiones en vèncer l'Advisoria Mataró Maresme 2008 per 46-53 en la finalretransmesa en streaming a través de la plataforma XALA!. El matx ha estat molt igualat, tot i que les de Cornellà han anat gairebé sempre per davant en el marcador. Les defenses han manat i anotar no ha estat fàcil per cap dels dos equips. El primer quart ha acabat amb el resultat de 13-17 per al Basket Almeda i la renda s'ha mantingut inalterable fins al descans, en un segon parcial de pocs punts (23-27 al descans). La dinàmica s'ha mantingut en la represa, amb l'Advisoria Mataró Maresme 2008 intentant capgirar el partit sense èxit (32-39). Els cinc primers minuts del darrer quart han estat decisius. La defensa de l'Almeda ha assecat les maresmenques, que només han pogut sumar 2 punts en cinc minuts, i això ha obert una escletxa en el marcador que ja ha estat definitiva (34-47). Marina Robles (14 punts) i Bet Tost (9) han sobresortit en el conjunt campió, mentre que Nisrini El Messnaoui Maati (11 punts) ha estat la màxima encistelladora de l'Advisoria Mataró Maresme 2008 [veure partit].

En el partit pel tercer i el quart lloc, el Barça CBS s'ha imposat al Farmacia1925 Sant Adrià A per 46-59 i d'aquesta manera s'ha assegurat la classificació per al Campionat d'Espanya. Les blaugrana han dut la iniciativa des del salt inicial, però sense acabar de desempallegar-se d'un combatiu conjunt adrianenc que s'ha mantingut sempre aprop. Al descans el Barça CBS ha pogut assolir un marge de 8 punts (25-33), però en la represa el Farmacia1925 Sant Adrià A ha protagonitzat uns molts bons minuts per acostar-se a un punt (38-39). El tercer quart ha finalitzat amb tot per decidir (39-43) i ha estat en els últims deu minuts que el matx s'ha decantat definitivament. Molt sòlid en l'aspecte defensiu, el Barça CBS només ha encaixat 7 punts en el darrer quart i ja ha deixat sense opcions a les adrianenques. Anna Mestres (22 punts) i Laia Crespín (14) han estat les més destacades en el Barça CBS, mentre que Sira Gaspa (14 punts) ha acabat com a millor encistelladora del Farmacia1925 Sant Adrià A

A la primera jornada, l'Advisoria Mataró Maresme 2008 va atansar el bitllet classificatori per a la Final després d'imposar-se al Farmacia1925 Sant Adrià A per un igualat 57-63 en el primer xoc de la fase final. La bona arrencada adrianenca (22-15 al primer quart) va obligar a treure el millor joc de les mataronines, que van saber patir i remar a contracorrent des del salt inicial. En un matx de molta intensitat, les taronja es van mostrar superiors en la 2a meitat (24-31), on van cuinar una remuntada que va tenir el seu desenllaç en uns darrers minuts tremendament emocionants. Sira Gaspa, amb 15 punts, va ser la jugadora més destacada de les liles mentre que el conjunt maresmenc va tenir en Aran Tejera (12 punts) la seva màxima anotadora.

En la segona semifinal, el Basket Almeda va superar el Barça CBS per 47-50 en un duel en què van dominar clarament les bones defenses d'un i altre equip. Molt sòlid durant tota la primera part, el bloc cornellanenc va saber agafar l'avantatge al lluminós des d'una bona defensa col·lectiva, que lli va permetre cloure els primers vint minuts 15-22. El guió de control visitant es va mantenir a l'arrencada de la represa, amb un elenc santfeliuenc que, tanmateix, es va arribar a col·locar a dos punts (41-43) a manca de tres minuts però no va poder culminar una remuntada que van neutralitzar les groc-i-negre, per avançar fins la Final. Anna Mestres va encapçalar l'atac barcelonista amb 13 punts i Maria Cintas (23 punts) va sobresortir a les línies de Cornellà.

Els tres primers classificats d'aquesta Final a Quatre, Basket Almeda, Advisoria Mataró Maresme 2008 i Barça CBS, accediran al Campionat d'Espanya Infantil Femení que es jugarà a Betanzos (Galícia) del 5 a l'11 de juny.