El programa de BQSalut sobre el càncer arrenca centrant-se en la dona

Conèixer quines activitats preventives cal seguir és de vital importància.

12-05-2022 12:00

Fa uns dies, des de l'Àrea de Salut de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) encapçalada per la Dra. Silvia Treviño, es va engegar un nou programa relacionat amb el càncer i l'esport amb l'objectiu d'explicar com prevenir aquesta malaltia i com reincorporar-se a la pràctica esportiva després d'un càncer.

El nou programa de BQSalut, que compta amb la col·laboració de la Clínica Corachan com a soci principal i Centre Mèdic de Referència de l'FCBQ, arrenca centrant-se en la dona i el càncer. En aquest primer vídeo i amb l'ajuda del Dr. Bartolomé Martínez, Director Assistencial de la Clínica Corachan, s'explica com aborden aquestes patologies en la dona: des d'una prevenció amb diferents revisions anuals, a un diagnòstic ràpid que permet als diferents professionals estudiar i planificar cada cas, i quin tipus de tractament utilitzar o combinar en cada persona (cirurgia, cirurgia ginecòlogica o cirurgia general; quimioteràpia; o radioteràpia). Tot plegat oferint un tractament integral multidisciplinar per a intentar que tot aquest procés tingui el menor impacte possible i el menys traumàtic possible en la dona.

 

Programa càncer i bàsquet #BQSalut

Un dels objectius d'aquest nou programa de l'Àrea de Salut de l'FCBQ és informar, a tota la nostra família del Bàsquet Català, de tots els elements que ens ajuden a prevenir malalties com el càncer. L'exercici és un poderós antiinflamatori que ens ajuda al sistema immunològic, i la pràctica del bàsquet dins la nostra societat és un element preventiu i de tractament per malalties com aquesta. Amb aquest programa també volem ajudar a incorporar el bàsquet i els seus gestos esportius als professionals de Fisioteràpia, en etapes finals de la recuperació de la quimioteràpia, radioteràpia i cirurgia post-càncer, per a tots els components que formen part del bàsquet i malalts que vulguin iniciar una activitat esportiva post-tractament. 

BQSalut és una de les àrees integrades dins de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i que té l'objectiu de reduir la sinistralitat en el Bàsquet Català mitjançant la formació i prevenció de lesions dels federats. Aquesta àrea compta amb la col·laboració de la metge especialista en medicina de l'esport, Dra. Silvia Treviño, i des d'aquesta també es dóna suport a l'organització de xerrades, jornades i webinars formatius; es publiquen manuals i articles sobre pautes i consells alimentaris dels nostres esportistes, o es porten a terme diferents programes com aquest nou sobre 'el càncer i l'esport' i projectes com el Programa de Detecció i Prevenció de Lesions (DPL) entre d'altres.

| FCBQ | BQSalut |