El Barça CBS sots-campió de l'estatal de clubs Júnior Femení de Huelva

Huelva ha acollit el Campionat d'Espanya de clubs Júnior Femení 2022 amb Barça CBS, Basket Almeda i GEiEG UniGirona com a representants catalans.

07-05-2022 09:00

La ciutat de Huelva ha estat la seu, entre aquests 1 i 7 de maig de 2022, del Campionat d'Espanya de clubs Júnior Femení, que ha comptat amb el protagonisme català de la mà del BARÇA CBS, del BASKET ALMEDA i del GEiEG UNIGIRONA. L'actual campió de l'estatal júnior femení és l'Spar Gran Canaria de Las Palmas, mentre que el darrer català en aixecar el títol va ser el Femení Sant Adrià, al 2018, precisament a la mateixa localitat de la costa atlàntica on es disputa enguany la competició.

De l'1 al 3 de maig s'han disputat tots els duels corresponents a la primera fase, on es determinen vuit grups de quatre equips, assignats amb les lletres A a H. Dels quatre primers grups, de l’A al D, accedeixen a la següent fase els tres primers classificats. En els grups de l’E a l’H té accés als vuitens de final només el millor combinat.

Tots els partits de la fase final, que s'han celebrat entre els pavellons Diego Lobato, Hdez. Albarracín, Aljaraque, Plus Ultra i Andrés Estrada, s'han emès en directe per CanalFEB.

Grup A / Spar Gran Canaria (Canàries), GEiEG UniGirona, Cafés Candelas Ensino (Galícia) i Campus Promete (La Rioja).

Grup B / Coterram Generación BF León (Castella i Lleó), Basket Almeda, Flick Real Canoe NC (Madrid) i Aranguren Mutilbasket (Navarra).

Grup C / Barça CBS, Valencia Basket (València), Baloncesto Torrelodones (Madrid) i Celta Zorka Recalvi (Galícia).

Els tres planters catalans es van assegurar la seva presència a la localitat andalusa després d'obtenir els seus treballats bitllets classificatoris a la Final a Quatre Júnior Femení Preferent del Prat de Llobregat. El bloc blaugrana va ser el campió de la categoria després de superar el conjunt cornellanenc en una final ajustada que es va resoldre per 44-61 i, en el matx pel 3r passaport cap a Huelva, l'equip gironí va desfer-se de l'Advisoria Mataró Maresme 2004 per 59-81.

Final / 11:00h / Spar Gran Canaria 104 - Barça CBS 64

Des de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) desitgem molta sort al Barça CBS, Basket Almeda i GEiEG Unigirona en aquest Campionat d'Espanya Júnior Femení.