El Barça CBS es proclama campió de Catalunya Júnior Femení Preferent

El Prat de Llobregat ha estat l'escenari de la Final a Quatre del Campionat de Catalunya Júnior Femení Preferent.

18-04-2022 14:00

BASKET ALMEDABARÇA CBS A, GEIEG UNIGIRONA A i ADVISORIA MATARÓ MARESME 2004 han estat els protagonistes, aquest diumenge 17 i dilluns 18 d'abril, de la Final a Quatre del Campionat de Catalunya Júnior Femení Preferent que s'ha celebrat al Pavelló Joan Busquets-CEM Estruch d'El Prat de Llobregat. La competició ha estat prganitzada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), amb la col·laboració del CB Prat i de l'Ajuntament d'El Prat de Llobregat.

Les semifinals van arrencar el diumenge a les 10:30h amb el partit que va enfrontar els equips del Basket Almeda i de l'Advisoria Mataró Maresme 2004. El combinat cornellanenc va superar el bloc mataroní per 53-42 en un duel marcat per la baixa anotació, producte de les bones defenses de les groc-i-negres i les taronja. El primer període el van dominar les noies maresmenques (14-18) però, a partir del segon acte, les del Llobregat va anar imposant la seva intensitat defensiva i van acumular un parcial de 39-24 en els darrers 30 minuts. Marina Aviñoa i Queralt Mascort van ser les màximes encistelladores per part de les locals, amb 12 punts, mentre que Paula Garcia va liderar les visitants amb 16 punts.

Al segon encontre de semifinals, el Barça CBS va completar una espectacular remuntada al darrer període (22-4) per a derrotar el GEIEG Unigirona A per un igualat 51-47. Un primer període equilibrat (10-7) va donar pas a uns següents deu minuts clarament controlats per les gironines (8-19), que van marxar amb avantatge al descans (18-26). La sortida de vestidors va reafirmar el bon moment de les visitants, que van arribar manant a l'electrònic per 29-43. A l'últim capítol, les blaugrana van oferir la seva millor versió, tant en atac com en defensa, per a reaccionar i avançar a la Final. Lucía Navarro (12 punts) i Judit Valero (10 punts) van encapçalar les ofensives santfeliuenques mentre que Claudia Acín (19 punts) i Núria Mitjanas (12 punts) van destacar en el planter de Girona.

En la jornada final, el GEIEG Unigirona A i l'Advisoria Mataró Maresme 2004 han protagonitzat el duel pel tercer i el quart lloc, amb victòria per a les gironines per 59-81, que d'aquesta manera han assolit el bitllet per al Campionat d’Espanya Júnior Femení que es jugarà a Huelva de l'1 al 7 de maig de 2022. El matx ha començat amb molta igualtat, però en els minuts finals del primer quart un parcial de 0-11 a favor del GEIEG UniGirona A ha obert la primera escletxa en el marcador (10-19). En el segon parcial l'Advisoria Mataró Maresme 2004 s’ha refet momentàniament (31-36), però dos triples seguits de Laia Baus han tornat rellançar les gironines, que al descans ja guanyaven de 16 (38-54). En la represa el GEIEG UniGirona A no ha afluixat i amb un gran defensa ha deixat l’atac de les maresmenques en blanc durant 5 minuts. La diferència ha arribat a ser de 22 punts (38-60) i a partir d’aquí, tot i que l'Advisoria Mataró Maresme 2004 no ha deixat mai d’intentar la remuntada, les gironines no han vist perillar en cap moment la seva victòria. Marina Melero, amb 20 punts, i Claudia Acín, amb 17, han liderat el triomf del GEIEG UniGirona A, mentre que Adama Badjie (14) i Paula García (13) han estat les màximes encistelladores de l'Advisoria Mataró Maresme 2004

A la gran Final, retransmesa en directe per la plataforma XALA!, el Barça CBS A s'ha proclamat campió en derrotar el Basket Almeda per 44-61Les blaugrana s'han mostrat molt sòlides durant tot el partit, sobretot en l'aspecte defensiu, i gairebé sempre han dut la iniciativa. En el primer quart ja han assolit una renda d'11 punts, assecant l'atac del Basket Almeda, que només ha pogut anotar 8 punts (8-19). En el segon període les de Cornellà s'han pogut refer (16-20), després de signar un parcial de 8-0, però el Barça CBS A ha sabut aturar la remuntada i ha respòs amb un altre parcial, de 3-10, que ha deixat el resultat en 22-32 al descans. En la represa el Basket Almeda ha intentat en tot moment capgirar la dinàmica del matx, però no se n'ha sortit davant d'un Barça CBS A que poc a poc ha anat ampliant el seu avantatge per acabar imposant-se amb autoritat. Deva Bermejo, amb 18 punts, i Judit Oliva, amb 12, han liderat el conjunt blaugrana, mentre que en el Basket Almeda han destacat Marina Aviñoa (17 punts) i Carla Celaya (15) [veure final].

Els tres primers classificats d'aquesta Final a Quatre, Barça CBS A, Basket Almeda i GEIEG Unigirona A, jugaran el Campionat d’Espanya Júnior Femení que es farà a Huelva de l'1 al 7 de maig de 2022.