Tot a punt pel 1r Fòrum Mentoria d'Entrenadores

Manresa acollirà, dissabte 4 de desembre, una interessant jornada formativa adreçada a una setantena d'entrenadores mentoritzades.

29-11-2021 13:00

El 1r Fòrum Mentoria d'Entrenadores es celebrarà el proper dissabte 4 de desembre a l'Escola Oms i de Prat de Manresa en una jornada que arrencarà a les 10h i que s'allargarà durant tot el dia. Aquesta és una de les activitats del Programa Mentoria d'Entrenadores, una iniciativa desenvolupada pel 'Projecte Bàsquet Femení' impulsada des de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) a través de la seva Comissió del Bàsquet Femení, i que vol donar referents, formació i oportunitats a les entrenadores del Bàsquet Català d'arreu del territori, tant les que s'inicien com les que ja porten molts anys.

Aquest primer fòrum neix amb l'objectiu de conscienciar de la realitat, l'entorn i la percepció externa i interna de la dona com entrenadora de basquetbol; així com ajudar a superar les dificultats i donar oportunitats, proporcionant eines, recursos, formació i referents per impulsar el rol d'entrenadora dins del món del bàsquet; i potenciar la relació entre entrenadores, conèixer-se i promoure el sentiment de pertinença de grup.

Una setantena d'entrenadores mentoritzades del Programa participaran en aquesta jornada que s'iniciarà amb la presentació del projecte federatiu de bàsquet femení i la posterior ponència introductòria sobre identitat i percepció de l'entrenadora a càrrec de la directiva i presidenta de la Comissió de Bàsquet Femení de l'FCBQ, Olga Praderas. Tot seguit serà el torn d'una ponència tècnico-pràctica a pista de l'entrenadora professional, Bea Pacheco, sobre l'ocupació d'espais i el joc per conceptes.

La jornada, que també comptarà amb un dinar de grup amb totes les participants, seguirà a la tarda amb una sessió de coaching a càrrec de Núria Fonts, exjugadora i coaching professional, sobre recursos per a la gestió emocional dels equips. Tot seguit serà el torn d'una taula rodona amb la partipació de diferents ponents com Sílvia Font, Núria Fonts, Pili Bilbao, Olga Praderas i Nina Pont. Aquest intens fòrum finalitzarà amb un feedback entre les diferents mentores i entrenadores; i la posterior lectura de conclusions.

Pel que fa al Projecte Bàsquet Femení de la Federació Catalana de Basquetbol, aquest compta amb el recolzament de l'Institut Català de les Dones, i té l'objectiu d'arribar a tots els agents implicats en el món del bàsquet, i que parteix d'un concepte molt clar: buscar la conscienciació i la sensibilització de la necessitat d'un canvi, i un primer pas ha estat la campanya #DemanaCanvi, amb la que l'FCBQ ha volgut fer pública la detecció de les mancances existents al Bàsquet Català en temes d'igualtat i de perspectiva de gènere; així com les formacions en perspectiva de gènere impartides a tots els professionals de la Federació i membres de la Junta Directiva de l'FCBQ. La intenció de la Federació en aquest sentit, és anar transformant i corregint aquestes deficiències entre tots els agents implicats obtenint resultats a mig-llarg termini.