Les jugadores del Manresa dels anys daurats tornen a pista

Emotiva jornada de retrobaments en el Nou Congost de Manresa en un dels primers actes de la ciutat com a Capitalitat del Bàsquet Femení 2021-22.

06-09-2021 17:00

Divendres passat 3 de setembre i en el marc dels actes de Manresa, Capitalitat del Bàsquet Femení 2021-22, es va organitzar un acte de retrobament al Nou Congost amb jugadores que, en un moment o altre de la seva vida esportiva, van formar part de l'equip femení manresà que va militar a la 1a divisió nacional entre els anys 1985 i 1992 i en què els noms de Font Vella o Pryca es feien notar a les pistes de tot l'estat.

La jornada arrencava a les 16:30 hores amb una recepció oficial a l'Ajuntament de Manresa i tot seguit es traslladava al parquet quan el periodista local Carles Jódar va presentar a les prop de trenta exjugadores manresanes i a la quinzena d'altres equips participants en l'acte. La iniciativa havia de celebrar-se al juny de 2020, però la pandèmia ho va impedir.

L'equip del Manresa estava format per les següents exjugadores: Tere Almoguera, Pili Bilbao, Mònica Blasi, Mònica Castilla, Maria José Castro, Eva Cortina, Giovanna De Haro, Carolina de la Calzada, Georgina Figueras, Anna Jorba, Mercè Morros, Nina Pont, Eva Puntí, Anabel Ridruejo, Elisa Ruiz, Carme Santesmasas, Olga Solà, Judit Solana, Roser Talaverón, Carla Valentí, Mònica Valentí, Lali Vila, Nuri Vila, Gemma Vilaseca, Rosa Vilaseca, Eva Clarà (EPD). Totes elles dirigides des de la banqueta pels següents entrenadors i staff tècnic: Francesc de Puig, Joan Corominas, Pere Romero, Jordi Romeu, Carles Diego (entrenadors), Joan Solé (preparador físic), Xevi Rodriguez i Joan Blazquez (segons entrenadors), Sita Salido, Meritxell Boquet, Anna Tugues i Felip Rodriguez (delegats).

D'altra banda, l'equip rival comptava amb tot un seguit d'exjugadores de 1a Divisió com Nuria Alocén, Lluïsa Bisetti, Sílvia Font, Neus Garcia, Bàrbara Martí, Rosi Medianero, Cristina Payá, Tere Parra, Glòria Pladellorens, Rosa Pérez i Alicia Sánchez; entrenades per una històrica com l'exentrenadora María Planas. El partit, a rellotge corregut, el van dirigir els àrbitres José Antonio Martín Bertrán i Pilar Landeira, amb Joan Estrada com a auxiliar de taula.