Aclariments sobre les mesures de prevenció contra la Covid-19

L'FCBQ publica una sèrie de recomanacions referents a l'aplicació de les mesures contemplades en la darrera resolució del Govern i del Protocol Covid-19 FCBQ.

31-03-2021 18:00

Amb les competicions ja en marxa, des de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) es recorda la necessitat de respectar totes les mesures de prevenció contra la Covid-19 durant la pràctica esportiva en aquest temps de pandèmia.

 Perquè la pràctica esportiva sigui segura,
recordeu mantenir totes les mesures de prevenció.
No podem baixar la guàrdia!


Així mateix, l'FCBQ vol aclarir diferents aspectes sobre l'aplicació de les mesures contemplades en la darrera resolució del Departament de Salut publicada al DOGC per la qual es prorroguen les mesures per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de Covid-19 a Catalunya així com també del Protocol Covid-19 de l'FCBQ.

- Circular FCBQ núm. 27 (aclariments mesures)

- Infografia recordatori recomanacions


Desplaçaments

Es recomana reduir l'expedició (equip i acompanyants) als mínims components possible.

Es considera bombolla (grup de persones que es relacionen entre si generant un espai de confiança i seguretat) tots els membres d’un equip (jugadors/es i staff tècnic), els quals es podran desplaçar en transport col·lectiu, fent ús sempre de mascareta.

En cas de desplaçament en vehicle privat, es recomana mantenir la bombolla familiar, fent ús en qualsevol cas de mascareta.

Tipus de mascareta

 Qui/Quan/On Caràcter Tipus
Àrbitres i jugadors/es a pista OPCIONAL Quirúrgica
Tècnics a la banqueta OBLIGAT FFP2 ó KN95
Jugadors/es a la banqueta OBLIGAT Quirúrgica
Públic assistent OBLIGAT No tèxtil
Desplaçaments OBLIGAT Es recomana: FFP2 ó KN95 ó no tèxtil

Instal·lacions esportives

Tenint present que resta a potestat del titular d'una instal·lació esportiva donar o no accés al públic, però sempre haurà de fer-se d'acord amb les mesures establertes per les autoritats competents i seguint les recomanacions del Protocol Covid-19 FCBQ, recordem a totes les entitats la importància de facilitar als equips visitants totes les informacions relatives a l'ús i accés o no de les esportives on es celebrin els partits.

Aquesta informació és visible accedint a la fitxa de cada partit i els clubs locals poden facilitar-la a través de l'Àrea Privada de Clubs fent constar en cada instal·lació si es permet l'accés als vestuaris, si es permet l'accés de públic, les observacions que es considerin oportunes i els procediments o protocols específics de la instal·lació.

| BQSalut | FCBQ |