Valoració positiva de les trobades entre l'FCBQ, clubs i entitats afiliades

La Federació Catalana de Basquetbol ha convocat, durant aquest mes de febrer, un total de 17 trobades telemàtiques.

19-02-2021 13:22

El President de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), Ferran Aril, en la imatge acompanyat dels vicepresidents Pere Francitorra i Josep Maria Rofes, i tota la seva Junta Directiva, han celebrat, durant aquest mes de febrer, diverses reunions telemàtiques amb la totalitat dels clubs i d'entitats afiliades del Bàsquet Català.

En les 17 trobades virtuals que s'han realitzat en aquestes dates, l'FCBQ amb el President Aril al capdavant ha volgut exposar, de primera mà i de manera clara i transparent, les diferents gestions federatives que s'han dut a terme des de l'inici de la pandèmia fins a dia d'avui. D'altra banda, també s'ha pogut explicar, de forma minuciosa, en quin estat actual es troba l'FCBQ així com també els plantejaments proposats tant a nivell competitiu com de caire econòmic.

Pel que fa l'apartat econòmic, l'FCBQ ha destacat el retorn proporcional a la temporada passada de la quota de participació i llicència, que s'ha alçat prop dels 700.000 euros. Enguany, la Federació ha facturat la quota de club, la mutualitat i les llicències, corresponents al curs 2020-21. En terme de llicències, aquestes s'han facturat però no s'ha procedit a efectuar el seu pagament, tal i com es va especificar a la Circular N.14. En el cas particular en què hi hagi algun club que ja ha realitzat el seu pagament, la voluntat de la Junta Directiva és la de retornar la part proporcional de la competició no jugada. Per últim, com ja es va informar a la Comissió de Control Econòmic i Seguiment Pressupostari, l'FCBQ ha esmentat que el deute total, pertinent al tancament de l'any 2020, s'ha elevat fins els 900.000 euros de pèrdues.

En aquesta línia, un dels altres punts a ressaltar ha estat la presentació del directiu o directiva responsable del seguiment federatiu de cada entitat, assignats per criteris de proximitat geogràfica per tal d'establir una connexió i un vincle més proper i directe entre club, les seves activitats i Federació.

Una altra de les temàtiques en què s'ha volgut posar èmfasi des de la Federació ha estat l'intercanvi d'opinions al voltant de la tessitura esportiva i federativa (tant de caire organitzatiu com econòmic) pel temps que manca de temporada i de les notícies més recents rebudes des del Govern. 

Així mateix, aprofitant la reducció del nombre de clubs partitipants en cadascuna de les sessions, l'FCBQ ha pogut tenir un contacte més directe i personal amb els respresentants dels clubs i entitats del Bàsquet Català per a poder escoltar en primera persona, en el torn de pregs i preguntes, què està passant a les seves organitzacions, als seus esportistes, als seus equips... Tenir la possibilitat d'escoltar les situacions particulars de cada club i fer-se així una perspectiva general de com estan les coses al Bàsquet Català per a establir sinèrgies comunes, en unes trobades molt profitoses, que han superat el 81% d'assistència global.

Les trobades telemàtiques van arrencar la setmana de l'1 de febrer amb un total de 6 reunions amb clubs de la zona de BadalonaBaix LlobregatComarques Centrals i Vallès Oriental. La 2a semana, corresponent al 8 de febrer, l'FCBQ va convocar 6 noves reunions més amb clubs de BarcelonaLleidaL'Hospitalet de LlobregatPenedès/Garraf i Maresme. Finalment, la setmana pertinent a aquest passat dilluns 15 de febrer ha estat l'encarregada de cloure aquestes trobades associatives mentre que amb 5 aplecs amb entitats de GironaTarragona i Vallès Occidental.

| FCBQ |