El nou model formatiu de l'FCBQ ja té els primers titulats

Els cinc primers entrenadors que han completat el Curs de Formació expliquen la seva experiència.

10-02-2021 12:00

Nou mesos després que la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) posés en marxa el seu nou model formatiu, la primera promoció d'alumnes ha aconseguit completar el Curs de Formació (1r nivell federatiu). Els cinc entrenadors pioners són Beatriz González, Joan Carreras, Jesús Herrera, Pedro Mendoza i Miquel Soler.

La nova formació a distància té com a objectiu oferir uns continguts d'excel·lència que proporcionin als entrenadors i les entrenadores un coneixement integral i innovador per a analitzar i explicar els fonaments de l'esport i que els permeti assolir les destreses i les habilitats necessàries per a avaluar i transmetre coneixements en l'àmbit individual i col·lectiu.

"Jo em vaig decidir a fer el curs perquè les dates en les quals es feia el curs presencial eren incompatibles amb els horaris de feina. I amb aquesta opció de fer-lo a distància vaig trobar una bona oportunitat per treure-me'l. El principal avantatge és el fet de poder organitzar-te segons el teu temps disponible, anar fent al teu ritme", explica Beatriz González, una rubinenca de 29 anys que actualment forma part del CB Regina Carmeli.

"El principal avantatge és anar fent al teu ritme" 


"Jo recomanaria fer el curs perquè trobo que és una bona oportunitat per obtenir un nivell més i que et permet organitzar-t'ho de la manera que millor et convingui. I trobo que la matèria, les eines i els recursos que proporcionen són prou clares i no són complicades de fer servir"
, argumenta.

Joan Carreras (Sant Pere de Ribes, 47 anys) té clar per què va decidir inscriure's al curs. "El vaig fer ara per que el podia fer a distància, Abans, per motius de feina m'havia sigut impossible. El no haver de desplaçar-me, no tenir horari i poder-te gestionar el teu ritme d'estudi són els principals avantatges", assegura aquest entrenador del Bàsquet Ribes, que veu amb bons ulls el nou model de formació. "D'aquesta manera els cursos arriben a tot arreu. A més sempre va bé formar-te en que t'agrada", resumeix.

Jesús Herrera és natural de Terrassa i té 49 anys. Per què va decidir fer el curs ara i no l'havia fet quan era presencial? "M'era molt difícil compaginar feina, família i curs", reconeix. Aquest entrenador del Club Natació Terrassa valora amb bona nota la tutorització rebuda durant el procés d’aprenentatge. "Aprens i t'enganxes al món més pedagògic i formatiu del bàsquet, ja sigui a través del curs i dels clínics", argumenta.

Basat en les noves tecnologies de la comunicació, el model pedagògic de l'FCBQ situa els estudiants en el centre del procés d'aprenentatge. Un cop els alumnes accedeixen a l'Aula Virtual tenen un any natural (365 dies) per presentar-se a les convocatòries d'exàmens. Cada alumne pot personalitzar la durada de la formació i el seu itinerari formatiu en funció de la seva disponibilitat.

"Poder adaptar el curs a les meves condicions horàries
i el fet de poder estudiar amb flexibilitat ha sigut clau"


El més veterà de tots és el Pedro Mendoza, un tècnic de 51 anys de Castelldefels. "Vaig intentar fer el curs quan era presencial, però vaig haver d'abandonar el procés a la primera setmana perquè m’era impossible de compaginar amb la feina. Poder adaptar el curs a les meves condicions horàries i el fet de poder estudiar amb flexibilitat ha sigut clau. Com guanyes temps, el pots dedicar a estudiar els temaris", explica aquest entrenador del CB Castelldefels.