Bases Fases Prèvies dels 'Campeonatos de España Júnior, Cadete e Infantil'

Publicats els calendaris i bases de les competicions que donen accés als 'Campeonatos de España Júnior, Cadete e Infantil' que arrencaran el 6 i 7 de març.

10-02-2021 09:00

La Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) publica, de manera oficial, les noves Bases de Competició, corresponents a la temporada 2020-21, de les fases classificatòries pels 'Campeonatos de España Júnior, Cadete e Infantil', tant de categoria femenina com masculina. La competició adopta, enguany, una renovada composició de joc, derivada per la situació de la pandèmia Covid-19, que ha obligat a adaptar el calendari i l'habitual estructura competitiva.

Els nous campionats, amb un total de 147 equips participants, s'iniciaran el cap de setmana del 6 i 7 de març de 2021, seran de caràcter estatal i, per tant, es regiran pels Protocols Covid indicats pel Consejo Superior de Deportes. Així mateix, aquesta competició respecta el model previ de Preferent A i Preferent B, mantenint les eliminatòries o Fase de Classificació per decidir la 2a fase A i B (3 i 4 d'abril).

- Bases de competició

Pel que fa a la Fase Prèvia, aquesta es jugarà durant el mes de març i pel sistema de lliga a una sola volta, de tots contra tots, amb el darrer cap de setmana del 27 i 28 de març per recuperar possibles partits pendents.

D'altra banda, la 2a Fase es definirà d'acord amb els equips participants en el cas de la Fase Final Preferent A; mentre que a Preferent B es disputarà la Copa Federació que passarà a estar subjecte al protocol FCBQ.

Prendran part en les diferents Fases Finals dels Campionats d'Espanya -seus i dates encara per determinar-, els equips que estableixin les Bases de Competició de la FEB, d'acord amb la classificació de la Fase Final Preferent A.