COMUNICAT Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ)

Mesures per a la contenció de la Covid-19 aplicables a partir del 7 de gener a Catalunya es prolonguen fins el 24 de gener.

15-01-2021 09:00

COMUNICAT de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) en relació a la resolució del 5 de gener, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de Covid-19 al territori de Catalunya (resolució DOGC - 05/01/20), aplicables del 7 al 24 de gener:

 • Se suspèn l'obertura al públic de les instal·lacions i els equipaments esportius en espais tancats, a excepció de les piscines.
 • Les instal·lacions i els equipaments esportius a l'aire lliure poden obrir i utilitzar-se sempre que es compleixin les condicions següents:
  - Es garanteixi que no se supera el 50% de l'aforament autoritzat, incloent-hi tant els usuaris de les instal·lacions esportives com el públic assistent.
  - S'estableixi un control d'accés.
  - Romanguin tancats els vestidors, excepte per a les persones usuàries del servei de piscina, si n'hi ha.
  - Es permet el desenvolupament d'activitats en grup sempre que no concentrin més de sis persones, inclosa la persona que és la professora o monitora si escau. La mateixa limitació s'aplica a les classes d'activitats esportives que es practiquen individualment o en grups de menys de sis persones.
  - Es compleixin les indicacions dels plans sectorials aprovats pel Comitè de Direcció del Pla d'actuació del PROCICAT.
 • Queda prohibida la utilització d'equipaments esportius que no estiguin supervisats i que hauran de quedar tancats físicament incloent pistes i camps d'esports públics a l'aire lliure.
 • No es troben afectats per aquestes limitacions els centres de tecnificació i rendiment esportius, tant de titularitat pública com privada, així com les instal·lacions i equipaments esportius que hagin d’acollir entrenaments i competició professional, estatal i internacional.
 • S'estableix l'ajornament de totes les competicions esportives previstes per ser realitzades a Catalunya durant el període de vigència d'aquesta Resolució, a excepció de les competicions oficials d'àmbit estatal, internacional i professionals que s'han de celebrar sense assistència de públic.

Tanmateix, i malgrat tenir determinades les dates d'inici de les competicions de NO PROMOCIÓ i de PROMOCIÓ els dies 17 i 24 de gener de 2021, respectivament, l'FCBQ no podrà començar a competir en aquestes dates, degut a les mesures restrictives comunicades per les autoritats competents en relació a la pandèmia.

L'FCBQ restarà pendent a les indicacions sobre l'evolució epidemiològica, anunciades pel Govern, per anar informant i comunicant, als Clubs i Entitats afiliades a la Federació, al respecte de la jornada d'inici de les competicions de la temporada 2020-2021, confiant en què la primera setmana de març es puguin disputar els primers partits.

| FCBQ |