Nova jornada de la Lliga Catalana d'equips EBA 2020

La 2a jornada de la Lliga Nacional Catalana EBA s'ha desenvolupat durant aquest passat cap de setmana 26 i 27 de setembre.

28-09-2020 14:30

La XXXIX Lliga Nacional Catalana EBA, que enguany viu la seva 39a edició, va començar el passat cap de setmana 19-20 de setembre amb la disputa dels primers partits de la fase prèvia de la competició, que compta amb 26 equips i 8 grups.

Al Grup 1, el CB VALLS ÒPTIQUES TEIXIDÓ (2-0) va donar un pas important per a la classificació al vèncer amb un còmode 84-66 al BRISASOL - CB SALOU A (0-1). L’equip entrenat per Oriol Pozo va ser superior al seu rival des de l’inici del xoc, amb un parcial colpidor d'arrencada de 14-0. El conjunt salouenc no va reaccionar fins el 2n quart, però els vallencs van fer valer en tot moment el seu major encert de cara a cistella i guanyar el partit per a situar-se líders. Fins a 5 jugadors locals van superar els 10 punts d’anotació, amb Diamond Onwuka com a màxim encistellador amb 18 unitats. Del bloc preparat per Jesús Muñiz destaquen els 17 punts de Courtney Jamal.

El vigent campió, el CB VIC – UNIVERSITAT DE VIC (1-1), va posar emoció al Grup 2 després de superar el CB QUART GERMANS CRUZ (0-1) per 75-62 al Pavelló Castell d’en Planes. Amb la derrota la passada setmana havien de guanyar per no quedar-se fora, i així ho van fer, aconseguint la victòria malgrat no començar bé el matx amb un parcial d’11-0 en contra. Els vigatans van remuntar el partit gràcies a l’encert de jugadors com David Vidal que, amb 17 punts, va ser el màxim anotador del partit. Pels de Carles Ribot el més endollat va ser Albert Coderch amb 14 d’anotació.

El derbi badaloní entre MARISTES ADEMAR (0-2) i AE BADALONÉS A (1-0) no va defraudar i els dos conjunts van protagonitzar un partit molt igualat. Amb fins a 15 canvis i 10 empats al marcador, ni els nois de Lluís García ni els de Xavi Riera afluixaven en cap moment al llarg de l’enfrontament, fins que la defensa dels visitants va fer encallar l’atac rival a l’últim període i, d'aquesta manera, van poder emportar-se el matx per 77-83, deixant als locals matemàticament sense opcions al Grup 3. Martí Fonollà i Enric Nogales amb 16 punts, i Xavier Guirao amb 23, van ser la referència dels dos conjunts respectivament.

L'escenari del Grup 4 també queda totalment obert amb les victòries del CB IGUALADA A (2-0) i del CB MARTORELL (1-1). L’equip de l’Anoia va vèncer el TENEA - CB ESPARREGUERA (0-2) a la pròrroga per 88-79, deixant al conjunt entrenat per Josep Riera ja eliminat. El Poliesportiu Les Comes d’Igualada va viure un matx d’anades i tornades constants, amb fins a 10 canvis i els mateixos empats al marcador. El bloc de Jordi Martí va arribar a estar 9 punts a sota a l’últim quart, però en l’últim minut igualaven el partit per forçar el temps extra, en què van ser molt superiors als verds. En l’altre matx, els de Martorell van tombar clarament el GRUP VIA – CB ARTÈS (1-1) per 73-89, dominant el partit de principi a fi. Els llobregatencs aconsegueixen així la primera victòria d'enguany després de perdre el cap de setmana passat, i es mantenen amb opcions de classificació final, igual que els barcelonins amb 1 victòria i 1 derrota. Lazar Mutic amb 24 punts i un 78% d’encert en tirs de 2 i Albert Valle amb 17 tants van ser els més destacats del partit.

L’UE MATARÓ – GERMANS HOMS (1-0) debutava en aquesta edició visitant la pista del RIPOTRANS LLIÇÀ D’AMUNT (0-2), i ho va fer amb victòria per 64-72. Un primer parcial d’11-23 va permetre els de Charly Giralt assolir un avantatge que ja no van deixar escapar en cap moment. Els 23 punts d’Ignasi Ortega no van ser suficients per evitar l’eliminació del seu equip, i el grup 5 queda totalment obert per a l’última jornada amb un apassionant i determinant derbi mataroní entre els unionistes i el MATARÓ PARC MARESME (1-0).

El partit de la J2 al Grup 6 el van protagonitzar el CAMPING BIANYA ROSER A (1-1) i JAC SANTS A (0-1), en què l’equip local va superar clarament al rival per 88-57. Fins a 31 punts de diferència va arribar a tenir el conjunt de Juan Hereza amb Raul Verano (21 punts) i Jonel Palou (17) molt endollats des del salt inicial. Mauricio Cheda va ser el màxim anotador dels visitants amb 15 punts, que debuten amb derrota tot i que segueixen amb opcions matemàtiques d'accedir a la fase final.

El BARICENTRO BARBERÀ (1-1) rebia el CB GRANOLLERS 1 – PISOS.COM (0-1) amb la necessitat de guanyar per a no dir adéu a les seves possibilitats de la Final a 8. Els barberencs van haver de suar per guanyar als visitants (71-67), que en l’últim període van ajustar el marcador emportant-se l’últim parcial per 21-28, insuficient al final. L’encert des del tir lliure dels locals els últims minuts, amb 17 de 26 en total, amarga el debut de l’equip de Ricard Ventura, nouvingut a la categoria, que encara manté opcions de classificació a un trepidant Grup 7.

La UE SANT CUGAT NEGRE (0-2) no va aconseguir la victòria en la seva visita al Pavelló Municipal Virrei Amat de Barcelona, davant el MCNTEAM SESE A (1-0) per 71-63. La primera meitat de l’enfrontament va estar molt igualada, amb diversos canvis de lideratge i un empat a 38 a la mitja part. No obstant, els nois de Xavier Pardina van millorar en defensa i el partit va quedar pràcticament sentenciat a un tercer quart tenyit del blau local. Una última empenta dels visitants va ajustar el marcador, però ja no va ser suficient per a poder remuntar el vol a territori barceloní.

Aquesta fase prèvia finalitzarà el proper cap de setmana 3 i 4 d'octubre amb els darrers partits de grups. Els primers classificats de cada grup es classificaran per jugar la fase final prevista pels dies 10, 11 i 12 d'octubre. Dissabte 10 es disputaran els Quarts de Final i enfrontaran el 1r classificat del grup 06 davant el 1r del grup 04 (A); el 1r grup 01 amb el 1r del grup 03 (B); el 1r del grup 07 contra el 1r del grup 08 (C); i per últim, el 1r classificat del grup 05 jugarà davant el 1r del grup 02 (D)

A les Semifinals previstes per l'11 d'octubre, s'enfrontaran el guanyador de l'eliminatòria A contra el guanyador de la B per una banda, i per l'altra el guanyador de l'eliminatòria de la C davant el guanyador de la D. Dilluns 12 d'octubre es disputarà la gran Final.

L'actual campió de la competició és el CB VIC - UNIVERSITAT DE VIC en superar a la final de l'anterior edició al RECAMBIOS GAUDÍ CB MOLLET per un 78-71.