El CB Vic es proclama campió de la 38a Lliga Catalana EBA 2019-20

El conjunt vigatà ha superat per un 78-71 al CB Mollet en una final disputada aquest diumenge 9 de febrer a Quart.

09-02-2020 18:00

Quart ha estat l'escenari, aquest dissabte 8 i diumenge 9 de febrer, de la Final a Quatre de la 38a Lliga Nacional Catalana EBA amb la participació del CB VIC-UNIVERSITAT DE VIC, el BBA CASTELLDEFELS, el RECAMBIOS GAUDÍ CB MOLLET i els amfitrions del CB QUART GERMANS CRUZ. El Pavelló Esportiu Municipal de Quart acollia així quatre de les darreres sis finals d'aquesta competició (2014-15, 2015-16, 2017-18 i 2019-20). Tots quatre equips arribaven a la fase final de la competició després de superar una eliminatòria de quarts de final a partit únic celebrada a finals d'any i, anteriorment, una fase prèvia estructurada en vuit grups disputada a principis de setembre de 2019.

El CB VIC-UNIVERSITAT DE VIC s'ha proclamat campió de la competició, 10 anys després de la darrera, en superar a la final al RECAMBIOS GAUDÍ CB MOLLET per un 78-71. El conjunt vigatà dirigit per Adrià Alonso s'ha imposat en un partit força disputat que no s'ha decidit fins als instants finals. Després d'un intercanvi de cistelles en els primers minuts de partit, els jugadors del Mollet entrenats per Josep Maria Marsà han aconseguit fer-se amb la màxima avantatge del partit (5-15) i tancar el primer període amb un 18-23 en el marcador. En el següents 10 minuts de partit, la igualtat entre tots dos equips s'ha mantingut però arribant al descans amb un 35-40 favorable als vallesans. A la represa, els jugadors del Club Bàsquet Vic han aconseguit igualat i capgirar el marcador però amb un Mollet que no ho posava fàcil i que tornava a posar-se per davant tancant el 3r quart amb una avantatge de 7 punts: 51-58. Ha estat en el darrer període en el que el Vic, amb un parcial de 27-13 en aquests 10 minuts, s'ha acabat imposant i aixecant el trofeu de campions d'aquesta 38a Lliga Nacional Catalana EBA.

El millor jugador del matx ha estat Pep Ortega del Vic amb un total de 19 punts (2/3 en tirs lliures, 4/8 en tirs de 2 i 3/5 en tirs de 3) en una final on també ha destacat el seu company d'equip Xavier Torrent (16 punts) i per part del Mollet, Toni Figuerola amb un total de 17 punts.

A semifinals, el duel que enfrontava el CB VIC-UNIVERSITAT DE VIC amb el BBA CASTELLDEFELS va començar amb un clar domini castelldefelenc, traduït en un ràpid parcial de 0-6. Els nois entrenats per Adrià Alonso no van trigar a reaccionar i van igualar les tornes al minut 10 (13-13). Un endollat Albert Real, amb 15 punts a la 1a meitat, comandava les files blaves a manar per un 30-34 al descans. La represa significava un canvi de tendència, amb un bloc vigatà que va fer valer la seva arrencada fulgurant (11-2) per a capgirar l’electrònic, liderat per Pep Ortega. Tot i el bon moment dels d’Osona, l’esforç coral del quadre preparat per Raul Martínez va equilibrar novament la situació al final del 3r quart (49-49). Un triple de Xavier Torrent inaugurava el ball del darrer temps, d’un guió similar a l’anterior amb una posada en escena tenyida de blanc-i-vermell (59-53, m.34). En un obrir i tancar d’ulls, els del Baix Llobregat posaven l’empat a 66 a manca de dos minuts i conduïen el matx a un final d’infart, on acabarien governant les defenses per atansar la pròrroga (68-68). Al temps extraordinari, l’encert dels d’Alonso, amb uns destacats Ortega (23 punts) i Torrent (18 punts), acabaria decidint una emocionant semifinal per 85-77.

Al segon enfrontament de semifinals entre el RECAMBIOS GAUDÍ CB MOLLET i el CB QUART GERMANS CRUZ, tant el combinat molletà com el planter quartenc obrien foc amb un intercanvi de cistelles inicial. Després d’un primer quart igualat (18-17), els de Josep Maria Marsà, molt verticals i incisius, imposarien el seu ritme ofensiu i es distanciarien amb celeritat. Amb fins a sis jugadors per damunt dels 5 punts i gràcies a un imponent segon acte (23-10), els negres prenien el pols al duel amb el 41-27 al pas per vestidors. El tercer període va donar continuïtat a la tònica de control vallesà tot i que la rotació de Carles Ribot, capitanejada per Xavier Costa i Jordi Bataller, retallaria mínimes diferències al m.30 (54-43). L’empenta verd-i-negre arribava a l’inici de l’últim compàs, amb un 2-10 de parcial (56-53) que deixava ben oberta la semifinal. Àngel Soto responia per les línies de Plana Lledó, que acabarien emportant-se el bitllet en joc per a la final per 73-67. Soto, Toni Figuerola i Santi Serratacó van sobresortir a la nau de Mollet del Vallès com a trident fonamental en l'anotació dels de Marsà.

Amb aquesta victòria, el CB VIC torna a aixecar aquest títol 10 anys més tard. L'actual campió de la competició era el CB QUART que l'any passat va revalidar el campionat de la 2017-18 en superar a la darrera final al MONBUS-CB IGUALADA per un 52-59.