Projecció del documental "Hamza: un viatge de mil passes"

El documental "Hamza: un viatge de mil passes", que compta amb la col·laboració de l'FCBQ a través del BQSolidari, s'emetrà aquest proper divendres 29 de maig a TV Badalona.

28-05-2020 17:00

Aquest proper divendres 29 de maig a les 22:30h, la Televisió de Badalona emetrà, en directe, el documental "Hamza: un viatge de mil passes", que compta amb la col·laboració de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) a través de la seva àrea BQSolidari. Aquest film, que està dirigit per Vidal Sabater, coordinador del programa BQSolidari de la Federació, i per Juan Sánchez, narra la història personal de Hamza Driouic, un català d'origen marroquí que viu al Masnou.

De la mateixa manera que molts altres fills d'immigrants, de petit, en Hamza es va trobar amb una sèrie de dificultats com ara diferències culturals, religioses i socioeconòmiques. Totes aquestes barreres les va superar gràcies a la seva capacitat de treball, a la seva passió pel bàsquet, i a la voluntat d'una comunitat que li va donar totes les facilitats que estaven al seu abast. Ara, en Hamza, té l'oportunitat de donar un cop de mà a nens i nenes al Marroc, a la terra on van néixer els seus pares. Gràcies a les xarxes socials, entrenadors de bàsquet de Casablanca es van posar en contacte amb ell per a nodrir-se de la seva experiència i del seu coneixement.

Aquesta història és una de les que hi ha darrera dels projectes BQSolidari i la Federació Catalana de Basquetbol hi ha donat suport en una peça que ha visitat diferents escoles, universitats i centres culturals per tal de mostrar l'esport, i el bàsquet en aquest cas, com a una eina d'integració social d'èxit i de motivació per a joves.
 
El documental també es podrà seguir en directe per la pàgina web de la televisió local de Badalona. Posteriorment a l'emissió hi haurà una tertúlia dirigida pel periodista Xavi Ballesteros, en què els protagonistes i directors de la pel·lícula parlaran sobre l'experiència d'en Hamza i del projecte capitanejat per aquest jove del Masnou.
 
Projectes i iniciatives com aquestes, desenvolupades per clubs, entitats, institucions, associacions i fundacions solidàries on l'esport i el bàsquet són els protagonistes han estat i seran una constant durant aquesta temporada en l'ecosistema del Bàsquet Català. Tots ells compten amb la col·laboració de la Federació Catalana de Basquetbol i els seus proveïdors els podreu consultar a l'apartat 'BQSolidari'.
| FCBQ | BQSalut |