Presentació de l'expedició solidària a Gàmbia del Femení Osona

Membres del Femení Osona van rebre una formació de l'Associació Abaraka Bake i BQSolidari en el marc del seu projecte solidari a Gàmbia.

10-03-2020 09:00

Les oficines del Pavelló Municipal d'Esports Castell d'en Planes Vic van acollir una reunió-xerrada de representants de l'Associació Abaraka Bake i del programa BQSolidari de la Federació Catalana de Basquetbol amb membres de l'expedició del Femení Osona que, aquest proper mes de juliol, marxarà a Gàmbia on participaran en un interessant projecte solidari. Una expedició encapçalada per Jordi Guarch, entrenador ajudant de la Selecció Catalana Infantil Femenina i formador dels clínics, i que comptarà amb els entrenadors del club, Elisenda Viñolas, Xènia San José, Oscar Colomar Itziar Muñoz.

Durant la trobada, que va comptar amb Imma Magent (presidenta Femení Osona), Xevi Barriobero (Director Esportiu Femení Osona), Ignasi Arumí (professor de CAFE de l'Universitat de Vic i membre de l'Associació Abaraka Bake), Joan Arumí (Professor a la Universitat de Vic), Vidal Sabater (BQSolidari) i els membres d'aquesta expedició, es va transmetre la tipologia d'entrenaments i formacions per a entrenadors que es porten a terme en els campus BQSolidari, i es va parlar de preveure les possibles dificultats logístiques que puguin sorgir, i es van donar diferents consells sobre hidratació, alimentació i costums de la zona on es desenvoluparà aquest projecte. La xerrada s'inclou en les formacions que s'estan organitzant des del club osonenc i l'Associació Abaraka Bake sobre cooperació internacional i que realitzen els 5 entrenadors i entrenadores de l'entitat.

Els membres d'aquesta expedició ajudaran en l'organització d'un campus obert a tothom i gratuït de 15 dies a dues zones properes a Serekunda i en la que els participants podran gaudir del bàsquet i potenciar la pràctica esportiva. També realitzaran diferents clínics tècnics i tàctics on es potenciarà l'ensenyament d'aquest esport mitjançant el joc i diferents activitats. Des del club ja s'estan fent accions per portar material per afavorir la pràctica del bàsquet a la zona.

Projectes i iniciatives com aquesta, desenvolupada per clubs, entitats, institucions, associacions i fundacions solidàries on l'esport i el bàsquet són els protagonistes i que compten amb la col·laboració de la Federació Catalana de Basquetbol i els seus proveïdors els podreu consultar a l'apartat 'BQSolidari'.