Malgrat de Mar, nova Capitalitat del Bàsquet Femení

La ciutat maresmenca agafa el relleu d'Igualada com a Capitalitat del Bàsquet Femení 2020 en un acte de traspàs celebrat aquest dijous 6 de febrer.

06-02-2020 12:00

Malgrat de Mar serà la quarta Capitalitat del Bàsquet Femení, un projecte impulsat fa tres temporades per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) amb la intenció i objectiu final de potenciar el paper de la dona dins el nostre esport i en el marc d'una localitat, al llarg de tot un any. La ciutat maresmenca agafa el relleu, durant tot l'any 2020, d'Igualada com a Capitalitat del Bàsquet Femení en un acte de traspàs celebrat aquest dijous 6 de febrer.

La jornada ha arrencat a l'exterior de l'Ajuntament de Malgrat de Mar amb una activitat de bàsquet al carrer protagonitzada per nenes i nens de les diferents escoles de la localitat i de l'Agrupació Esportiva Clubs Alt Maresme (AECAM), i una posterior fotografia oficial amb les diferents autoritats presents i de recolzament també a la campanya #ThoEstàsPerdent per fomentar l'esport femení en els mitjans impulsada pel CAC, la Generalitat i la CCMA. Tot seguit, i ja a l'interior del Centre Cultural de Malgrat de Mar, la regidora d'esports d'Igualada, Patrícia Illa, i el president de la Federació Catalana de Basquetbol, Ferran Aril, han passat el testimoni a l'alcalde de Malgrat de Mar, Joan Mercader, en un acte que també ha comptat amb l'assistència de Pere Vilà, representant territorial de l'Esport i de l'Activitat Física a Barcelona; Antonio Carmona, assessor de l'Àrea d'Esports de la Diputació de Barcelona; Jordi Farré, president de l'AECAM i portaveu de la Comissió Organitzadora de 'Malgrat de Mar, Capitalitat del Bàsquet Femení 2020'; així com també regidors dels dos consistoris, membres de la Federació i jugadores i exjugadores de la ciutat.

L'acte ha finalitzat amb la presentació d'un ampli programa d'activitats de Malgrat de Mar com a Capitalitat del Bàsquet Femení 2020. Serà un any de jornades, xerrades, exposicions, projecció de pel·lícules, clínics i competicions de bàsquet femení a la ciutat del Maresme, amb l'objectiu de fomentar la seva pràctica i potenciar el paper de la dona dins l'esport de la cistella.

Aquest 2020, Malgrat de Mar agafa el relleu d'Igualada com a 'Capitalitat del Bàsquet Femení' i es converteix així en la quarta vila que durant un any promogui el paper de la dona al bàsquet. Sant Feliu de Llobregat va ser l'aposta de la Federació per ser la primera Capitalitat del Bàsquet Femení de la història l'any 2017, i Girona la va seguir l'any següent, durant tot el 2018.