Malgrat de Mar esdevindrà la Capitalitat del Bàsquet Femení l'any 2020

Dilluns 3 de juny es va signar l'acord a l'Ajuntament de Malgrat de Mar. La ciutat maresmenca serà la quarta Capitalitat del Bàsquet Femení.

04-06-2019 09:00

'Malgrat de Mar, Capitalitat del Bàsquet Femení 2020' serà una realitat gràcies a l'acord signat el passat dilluns 3 de juny a l'ajuntament d'aquesta localitat maresmenca. L'acte va comptar amb la presència del president de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), Joan Fa; l’alcaldessa en funcions de la ciutat, Carme Ponsa; i el president de l'Agrupació Esportiva Clubs Alt Maresme (AECAM), Jordi Farré, entre d'altres.

La batlle va mostrar el seu suport al projecte tot confiant que seria "un any molt maco pel bàsquet femení" i traslladant la iniciativa a l'AECAM en el desenvolupament de la tasca de la capitalitat. En aquest sentit, Farré va destacar que es van voler implicar les tres dones que formen part de la junta directiva del club i que serien elles les qui agafarien la bandera de la ciutat en aquest projecte. Joan Fa, per la seva banda, va destacar la il·lusió que li feia que Malgrat de Mar sigui la propera 'Capitalitat del Bàsquet Femení' per l’especial força que ha volgut donar-li a aquest projecte i per la relació personal que té amb aquesta localitat.

A l'acte també hi van assistir el vicepresident de l'FCBQ i corresponsable de la 'Capitalitat del Bàsquet Femení', Enric Prats; el secretari general de l'FCBQ, Francesc de Puig; i regidors i altres membres del consistori. 

Malgrat de Mar agafarà el relleu d'Igualada com a 'Capitalitat del Bàsquet Femení' durant aquest 2019 i es convertirà així en la quarta vila que durant un any promogui el paper de la dona al bàsquet. Aquesta és una iniciativa creada per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i que té l'objectiu d'incentivar la participació de la dona al nostre esport fomentant accions en pro del bàsquet femení. Sant Feliu de Llobregat va ser l'aposta de la Federació per ser la primera Capitalitat del Bàsquet Femení de la història l'any 2017, i Girona la va seguir l'any següent, durant tot el 2018.