Celebrada la 1a sessió presencial de l'Escola de Directius de Clubs (EDIC)

La 1a càpsula de l'EDIC sobre direcció i lideratge va finalitzar divendres 15 de novembre amb la respectiva sessió presencial.

18-11-2019 19:00

L'Escola de Directius de Clubs (EDIC) és un projecte de formació adreçada als directius i directives dels nostres clubs i entitats afiliades creat per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) de la mà d'Euncet i Secretaria General de l'Esport.

La 1a càpsula de l'EDIC va arrencar el 28 d'octubre amb una formació sobre 'Direcció i Lideratge' que es va tancar el passat divendres 15 de novembre amb una sessió presencial impartida pel professor Lluís Matamala i el president del Joventut de Badalona, Juan A. Morales; i que va comptar també amb la presència del president de l'FCBQ, Ferran Aril; i de Rafel Niubò, president d'Euncet. En aquesta formació es van estudiar els elements bàsics per fer funcionar un club centrant-se en continguts com el propi club i les persones, el lideratge, l'equip, la direcció estratègica, la comunicació o la negociació. 

Finalitzada aquesta primera formació, ja està en marxa una segona càpsula sobre 'Gestió i control economicofinancer' en la que es tractarà la direcció estratègica i com portar el timó d'un club (projecció, viabilitat, gestió i control), així com analitzar i millorar els estats financers i com abordar la fiscalitat en aquests casos. Les inscripcions per aquesta càpsula, que impartirà Noelia Hurtado i Rubèn Celada i que tindrà lloc del 25 de novembre al 13 de desembre, ja estan obertes fins el proper 24 de novembre. La sessió presencial d'aquesta propera formació serà divendres 13 de desembre.

L'Escola de Directius de Clubs en sis punts:

  1. Es tracta d'una formació específicament pensada pels directius i directives de clubs afiliats a l'FCBQ, preferentment.

  2. L'objectiu és identificar els elements bàsics de gestió i organització del bàsquet de manera que sigui útil i aplicable als nostres clubs, independentment de la seva dimensió.

  3. La formació s'impartirà mitjançant càpsules independents, i constarà de dues parts: una semi presencial (e-learning) i una presencial (classe magistral-cas pràctic d'èxit).

  4. Els continguts d'aquestes càpsules aniran des de la Direcció i lideratge d'un club esportiu fins als Clubs 2.0, passant per temes financers, de generació de nous recursos, de recursos humans, de l'organització i gestió d'esdeveniments, el coneixement més profund i la relació dels clubs amb l'FCBQ, els recursos jurídics i administratius, i el paper de les administracions públiques.

  5. Es comptarà amb un professorat de prestigi en l'àmbit de la gestió esportiva.

  6. El preu de la formació serà de 30€/càpsula (sotmesa a subvenció per part de l'FCBQ a final de temporada).

Contacte EDIC:

- Inscripcions: https://inscripcions.escoladirectiusclub.cat
- Web: www.escoladirectiusclub.cat
- Més informació: info@escoladirectiusclub.cat

| FCBQ | EDIC |