Dimecres 1 de maig, Matí de Salut i Bàsquet a Reus

El Pavelló Olímpic de Reus acollirà una jornada de Salut i Bàsquet amb diverses xerrades i tallers de prevenció de lesions.

15-04-2019 09:00

Reus, Ciutat del Bàsquet Català 2019 serà l'escenari, dimecres 1 de maig, d'un Matí de Salut i Bàsquet organitzat des de l'Àrea 'BQSalut' de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ). El Pavelló Olímpic de la capital del Baix Camp acollirà aquesta jornada, des de les 9 del matí i fins a les 3 de la tarda, que comptarà amb diferents xerrades i tallers que tindran com a centre temàtic la prevenció de lesions.

Diversos experts en la matèria explicaran de forma teòrica i pràctica a pista aspectes com l’escalfament, l’assistència d’urgències mèdiques a pista i la psicologia de la lesió. Els ponents d’aquestes conferències de format breu seran la Dra. Silvia Treviño, metge especialista en medicina de l'esport i col·laboradora de BQSalut; Eduard Moreno, readaptador i preparador físic del CB Valls; Cristina Adillón, fisioterapeuta del CB Morell i Mar Rovira, exjugadora de Lliga Femenina i psicòloga esportiva.

Acabades les exposicions serà el torn de dos tallers simultanis d’aproximadament una hora de durada, on els assistents hauran de triar en quin participen. En un primer torn els temes seran l’embenat funcional i la readaptació en al lesió de turmell, i en segona franja, per cloure l’acte, la gestió psicològica de l’esportista lesionat i les pautes nutricionals en la prevenció i en la lesió. 

El cost de tota l'activitat és de 10€ i les inscripcions es poden realitzar, fins diumenge 28 d'abril, a través de l'aplicatiu d’inscripcions de l'FCBQ.

BQSalut és una de les àrees integrades dins de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) i que té l’objectiu de reduir la sinistralitat en el Bàsquet Català mitjançant la formació i prevenció de lesions dels federats.