Victòria del Bàsquet Girona i accés a la final de la Lliga Catalana LEB Plata

La Lliga Catalana LEB compta, a la categoria de LEB Plata, amb CB Vic, Bàsquet Girona, CB L'Hospitalet com a participants.

12-09-2018 21:30

El Pavelló Municipal Els Saioners de Santa Coloma de Farners acull la 19a edició de la Lliga Nacional Catalana LEB que, en categoria LEB Plata, compta amb el CB VIC-UNIVERSITAT DE VIC, el BÀSQUET GIRONA i el TORRONS VICENS-CB L'HOSPITALET com a equips protagonistes. Aquesta temporada, el format de competició depara una eliminatòria prèvia a partit únic que ha enfrontat al CB VIC-UNIVERSITAT DE VIC davant el BÀSQUET GIRONA aquest dimecres 12 de setembre amb victòria final dels gironins dirigits per Quim Costa per un clar 60-96.

La prèvia ha arrencat favorable al Bàsquet Girona però donant pas a un bon parcial vigatà de 8-0 amb el que han aconseguit posar-se per davant. La reacció dels gironins no s'ha fet esperar i després d'un intercanvi de cistelles ha tornat a capgirar el marcador tancant el 1r període amb un 18-22 i amb un impecable Sergi Costa amb 6 punts i sense cap error. Per part del Vic de Didac Herrero ha destacat Samuel Domínguez i els 7 punts en aquest quart.

En el segon període, l'equip de Quim Costa ha posat la directa i amb un parcial de 0-10 ha obert la primera escletxa important del partit arribant a marxar de 15 punts en el marcador amb 6 punts en aquest quart del nouvingut Robert Cosialls. Al descans però s'ha arribat amb un 34-47 pels gironins.

A la represa la superioritat gironina ha continuat ampliant la diferència fins als 20 punts i amb un regular Henry Bolton que en aquest 3r quart ha arribat als 15 punts tancant-se el període amb un 53-71 en el marcador.

En un darrer quart de pur tràmit, el Bàsquet Girona ha acabat de segellar el seu accés a la final amb un parcial de 7-25 favorable i amb Andre Berry del Girona com a jugador destacat del matx amb 21 punts i 7 rebots (25 de valoració), seguit dels seus companys d'equip Leo Cizmic (16 punts i 11 rebots) i Robert Cosialls (12 punts i 7 rebots). Per part vigatana, el màxim anotador ha estat Roger Fornàs amb 14 punts.

El  BÀSQUET GIRONA es veurà les cares ara amb el TORRONS VICENS-CB L'HOSPITALET, en una Final de la Lliga Nacional Catalana LEB Plata prevista pel proper dissabte 15 de setembre a les 18:30h en el mateix Pavelló Municipal Els Saioners de Santa Coloma de Farners.

El combinat que aconsegueixi alçar el títol de campió també gaudirà de la principal novetat del campionat, doncs obtindrà directament un bitllet per disputar la semifinal de la Lliga Nacional Catalana LEB OR, davant el vigent vencedor CB PRAT.