El CB Quart es proclama campió de la XXXVI Lliga Nacional Catalana EBA

Quart ha estat l'escenari, aquest dissabte 3 i diumenge 4 de febrer, de la Fase Final de la XXXVI Lliga Nacional Catalana EBA amb el VIVE-EL MASNOU BASQUETBOL, CLUB BÀSQUET IGUALADA, RECAMBIOS GAUDÍ-CB MOLLET i els amfitrions del CB QUART-GERMANS CRUZ com a protagonistes.

04-02-2018 16:00

La gran final de la 36a edició de la Lliga Nacional Catalana EBA 2017-18 entre els amfitrions del CB QUART-GERMANS CRUZ i el RECAMBIOS GAUDÍ-CB MOLLET s'ha iniciat del tot igualada amb un intercanvi constant de cistelles entre tots dos equips arribant al final del primer període amb un 12-11 en el marcador favorable als locals entrenats per Carles Ribot.

En el segon període però, el conjunt vallesà de Pau Garcia ha aconseguit obrir una petita escletxa arribant als 7 punts de diferència i marxant al descans amb un +5 (35-40), amb Albert Griso (11 punts) i Nil Baqués (9 punts) com a destacats dels visitants, i Pau Vila com a millor del Quart amb 10 punts.

A la represa de la final, la dinàmica ha canviat i els amfitrions del Quart, esperonats per un pavelló ple de gom a gom, ha aconseguit retallar distàncies i capgirar el marcador amb un parcial de 27-19, tancant el 3r període amb 62-59 favorable. La diferència s'ha ampliat en els següents minuts amb els locals fent-se amb la màxima avantatge del partit, +11, i que han pogut mantenir en el darrer quart fent-se amb la victòria final per un 81-72 i aixecant el títol de campions.

El millor jugador del partit ha estat Edu Camos del Quart amb un 26 de valoració després d'anotar 18 punts i capturar 6 rebots. Destacar també la bona actuació del seu company d'equip, Pau Vila, amb 16 punts; i per part del Mollet han brillat Nil Baqués amb 17 punts i rebots, juntament amb Albert Griso (15 punts).

CLUB BÀSQUET IGUALADA s'ha fet amb la 3a posició d'aquesta Lliga Catalana EBA en superar en el partit pel 3r i 4t lloc al VIVE-EL MASNOU BASQUETBOL per un 65-84.

El conjunt de l'Igualada dirigit per Jordi Martí s'ha imposat a la primera meitat d'aquest matx però per la mínima (34-40) gràcies a l'encert interior i amb Miguel Angel Garcia com a destacat sota el cèrcol amb 12 punts i 7 rebots capturats en els dos primers períodes.

A la represa i amb un parcial d'11-23, l'equip igualadí ha aconseguit marxar en el marcador davant un Masnou entrenat per Raül Laita que no ha llençat la tovallola intentant en el darrer quart retallar distàncies però sense èxit amb Adrian Sanchez (16 punts) i Albert Valle (13 punts) com a destacats. El millor del partit però ha estat Miguel Angel Garcia amb un 23 de valoració fruit dels seus 16 punts i 9 rebots seguit del seu company Sergi Carrión amb 14 punts.