Quart, Mollet, Igualada i Masnou es classifiquen per a la Final a Quatre de la Lliga Catalana EBA 2017-18

Definida la Final a Quatre de la 36a edició de la Lliga Nacional Catalana EBA després de les victòries de CB QUART-GERMANS CRUZ, RECAMBIOS GAUDÍ-CB MOLLET, CB IGUALADA i VIVE-EL MASNOU BASQUETBOL a la jornada de quarts de final disputada aquest 11 i 12 d'octubre.

13-10-2017 12:00

El RECAMBIOS GAUDÍ-CB MOLLET es va convertir en el primer semifinalista de la Lliga Catalana EBA 2017 en superar a l'ARACENA AEC COLLBLANC a domicili el passat dimecres 11 d'octubre al vespre per un 59-72. El conjunt vallesà dirigit per Àlex Terés va fer-se amb la classificació per a la Final a Quatre gràcies a un gran tercer quart (8-24) amb el que van trencar el partit. El Mollet accedia a quarts de final com a primer classificat del grup 6 de la fase prèvia. A les semifinals previstes pel 3 de febrer de 2018, el seu rival serà el CLUB BASQUET IGUALADA.

Els d'Igualada, entrenats per Jordi Martí i primers del grup 3 de la fase prèvia, es van desfer del CB VIC-UNIVERSITAT DE VIC per un 75-65 en un matx marcat pel bon inici de partit (23-11 al final del 1r quart) dels locals. En els següents minuts la diferència es va anar ampliant fins a una màxima de 18 als inicis del darrer període (66-48), però els vigatans de Didac Herrero no van llançar mai la tovallola i van aconseguir retallar distàncies fins a posar-se a 3 punts dels locals tot entrant en una recta de final del tot emocionant. Al final però, l'Igualada va reaccionar i va segellar la victòria i accés a la Final a Quatre amb un parcial final de 7-0.

L'altra semifinal tindrà com a protagonistes al CB QUART-GERMANS CRUZ i al VIVE-EL MASNOU BASQUETBOL. Els gironins, invictes en el grup 2 de la prèvia, es van imposar al CB CASTELLBISBAL a domicili per un 50-75. Un parcial de 12-27 en el segon període favorable al Quart dirigit per Carles Ribot va facilitar l'accés a les semifinals d'el seu conjunt en un partit que van arribar a guanyar per 27 punts de diferència a la recta final. D'altra banda, el Masnou de Raul Laita, primer classificat del grup 5 de la fase prèvia, va derrotar al CB VALLS NUTRION per un 80-71. Aquest emocionant matx es va resoldre en els instants finals a favor del Masnou. Després d'uns 39 minuts d'intercanvi constant de cistelles i sense cap dominador clar, s'entrava al darrer minut amb un 74-71 a favor d'uns locals que, més encertats de cara a cistella des de la línia de tirs lliures en aquests segons, van segellar l'accés a semis amb un parcial final de 6-0.

La Final a Quatre d'aquesta 36a edició de la Lliga Nacional Catalana EBA es disputarà el cap de setmana del 3 i 4 de febrer de 2018 en una seu encara per determinar.