Els quarts de final de la Lliga Catalana EBA es completen amb la classificació de Vic i Collblanc

La 3a jornada de la fase prèvia de la 36a edició de la Lliga Nacional Catalana EBA s'ha disputat aquest darrer cap de setmana i ha completat el quadre dels quarts de final amb l'accés del CB VIC-UNIVERSITAT DE VIC i de l'ARACENA AEC COLLBLANC. Els dos últims conjunts classificats acompanyaran a CB VALLS NUTRION, CB QUART-GERMANS CRUZ, CLUB BASQUET IGUALADA, CB CASTELLBISBAL, VIVE-EL MASNOU BASQUETBOL i RECAMBIOS GAUDÍ-CB MOLLET, que ja havien segellat matemàticament el seu passaport.

18-09-2017 12:00

El CB VIC-UNIVERSITAT DE VIC (Grup 7) i l'ARACENA AEC COLLBLANC (Grup 8) acccedeixen als quarts de final de la 36a edició de la Lliga Nacional Catalana EBA, després de certificar el seu bitllet automàtic per la fase final de la competició, en aquesta última 3a jornada de la fase prèvia. Els vuit conjunts classificats disputaran la fase final del campionat a partir del 12 d'octubre, en què tindrà lloc una eliminatòria prèvia a partit únic, que enfrontarà aquests 8 primers de grup. Els guanyadors d'aquesta segona etapa competitiva passaran a una Final a Quatre, prevista pel 3 i 4 de febrer.

Els vigatans, tot i ja haver jugat els dos encontres de la fase prèvia, van classificar-se gràcies a l'average general amb els dos blocs mataronins. Al derbi de diumenge Mataró, el MATARÓ-FEIMAT es va imposar davant el MATARÓ PARC BOET, per un ajustat 80-71, a un Josep Mora ple de gom a gom. Tant locals com visitants tanquen la seva participació amb una victòria i una desfeta, mateix cas que el combinat de Dídac Herrero. Per la seva banda, l'equip de Josep Maria Marsà va brillar a la J3, en superar el CAMPING BIANYA ROSER, per 50-71. Antoni Figuerola, amb 16 punts i 23 de valoració, va ser el millor jugador de les forces del Fum d'Estampa, que avancen als quarts de final. Els roserencs, per la seva banda, també van enfrontar-se al JAC SANTS (ajornat de la J2), amb qui van cedir per 59-49

A la resta de taules classificatòries de la fase prèvia, tots els enfrontaments es consideraven de pur tràmit, doncs ja es coneixien els sis classificatsde cadascun dels grups. Al Pavelló del Serrallo, l'IBERSOL CB TARRAGONA va vèncer el CB CANTAIRES TORTOSA per un igualat 63-60 (G1). El signe de victòria local no es va mantenir a territori gironí, on el MULTIOPTICAS-CB SALT va abatre el BÀSQUET GIRONA, per un altre equilibrat 74-79 (G2). El triomf visitant també va tenir lloc a terreny andorrà, amb el 64-91 amb què el CB PARDINYES-LLEIDA va derrotar el BC MORABANC ANDORRA "B" (G3). Pel que fa la situació del G4, el BBA-CASTELLDEFELS es va estrenar contra el CB CORNELLÀ, per 70-57 al Baix Llobregat. El repàs de resultats d'aquesta tercera setmana de Lliga Catalana EBA ens condueix al Besós, on l'ARACENA-CB SANT JOSEP va guanyar, per 68-70, l'UB SANT ADRIÀ (G5), a domicili. Per últim, al G6, el BARBERA TEAM VALUES també es va apuntar un xoc enormement ajustat, per 63-62, davant el CB CERDANYOLA AL DIA.

Els partits de quarts de final enfrontarà la disciplina del CB CASTELLBISBAL amb el CB QUART-GERMANS CRUZ; l'ARACENA AEC COLLBLANC contra el RECAMBIOS GAUDÍ-CB MOLLET; el CLUB BASQUET IGUALADA davant el CB VIC-UNIVERSITAT DE VIC i el VIVE-EL MASNOU BASQUETBOL amb el CB VALLS NUTRION.