El JOVENTUT LES CORTS es proclama campió de la XIII Lliga Nacional Catalana Femenina 2

Tweet #LligaCAT El Pavelló de Can Carbonell de Cornellà de Llobregat ha acollit aquest cap de setmana del 24 i 25 de setembre la XIII Lliga Nacional Catalana Femenina 2. Una competició que enguany ha recuperat el format de la Final a 4 amb la participació del JOVENTUT LES CORTS, campió d’aquesta edició, el LIMA-HORTA, subcampió, l’SNATT’S FEMENÍ SANT ADRIÀ (tercer classificat) i el SEGLE XXI (quart classificat).

25-09-2016 00:00

El JOVENTUT LES CORTS s’ha proclamat campió de la XIII Lliga Nacional Catalana Femenina 2 després del superar el LIMA-HORTA per 73-68. El conjunt de Les Corts, recent ascendit a Lliga Femenina 2, ha aconseguit aquest títol per primera vegada en la seva història.

El partit s’ha iniciat amb un parcial de 2-10 favorable a les d’Horta. Les de Les Corts, però, s’han ficat al partit, han impedit que el parcial fos major i han igualat el l’enfrontament acabant el primer quart 17-22. El segon i tercer quart han estat molt igualats amb dos parcials de 16-17 i 17-17, respectivament, afegint emoció a la final. A l’últim quart, el conjunt dirigit per Isaac Fernandez ha aconseguit una petita avantatge gràcies a diverses cistelles seguides de les seves jugadores. Però el partit encara no havia acabat, i un parcial de 14-2 de les noies de Les Corts en els últims minuts de partit ha capgirat el marcador. En un final trepidant, finalment ha estat l’equip de Sergio Manzano qui s’ha endut la victòria per 73-68 i s’ha proclamat campió de la XIII Lliga Catalana Femenina.

La millor jugadora d'aquesta final ha estat Paula Tutusaus, del JOVENTUT LES CORTS, que ha acabat el partit amb 32 de valoració, anotant 28 punts i agafant 7 rebots.

Els entrenadors d’ambdós equips han valorat la seva participació a la Lliga Catalana:

Sergio Manzano, entrenador del JOVENTUT LES CORTS: “Ens ha costat molt entrar en el partit, però mica en mica em sabut donar la volta al partit i hem tancat el partit en el moment oportú.”

Isaac Fernandez, entrenador del LIMA-HORTA: “El partit per nosaltres ha durat 33 minuts, en els últims 7 ja no hem estat. Anàvem justos de forces i de rotació i elles és quan millor han estat, han corregut al contraatac. Hem fallat en el balanç. i el rebot defensiu. El cap de setmana és positiu, llàstima no haver guanyat la final.”

Per altra banda, l’SNATT’S FEMENÍ SANT ADRIÀ ha començat amb força intensitat el partit per el 3r i 4t lloc contra el SEGLE XXI. Un parcial de 23-9 a en el primer quart ha permès a les de Sant Adrià afrontar el matx amb una avantatge còmode al marcador. En el segon quart, el SEGLE XXI ha estat molt desencertat i ha fallat cistelles clares. Per la seva part, el conjunt dirigit per Jordi Vizcaino no ha baixat el ritme i això les ha permès marcar al descans amb una diferència de 17 punts (39-22).

A la segona part, les del SEGLE XXI han reaccionat i han retallat distàncies gràcies a un parcial de 10-2 a l’últim quart. Però el Sant Adrià no han permès la remuntada i finalment ha guanyat per un resultat de 67-52, i així aconsegueixen la 3a posició de la XIII Lliga Nacional Catalana Femenina 2. La jugadora més destacada del partit ha estat Cristina Hurtado, amb un total de 18 de valoració, 11 punts i 9 rebots.

L’entrenador de l’SNATT’S FEMENÍ SANT ADRIÀ, Jordi Vizcaino, i Ivan Torinos, entrenador del SEGLE XXI, també han valorat aquesta Final a Quatre:

Jordi Vizcaino: “Crec que no hem estat al nivell, però la lliga comença la setmana que ve i ens hem carregat massa.

Ivan Torinos: “Contra el Lima-Horta va ser un partit força competit, però elles van tirar de la seva experiència per ser capaces de guanyar-nos en els últims dos minuts. Avui hem estat millor, però el nivell del Femení Sant Adrià és molt alt i és molt difícil podem competir.

La XIII Lliga Nacional Catalana Femenina 2 ha comptat amb la co-organització del Bàsquet Femení Cornellà.