JOVENTUT LES CORTS s'emporta la Copa Federació Femenina de Copa Catalunya

Tweet #CopaFCBQ // El JOVENTUT LES CORTS s'ha proclamat campió de la Copa Federació 2016 de Copa Catalunya Femenina en derrotar al BASKET ALMEDA (32-54) a la final d'aquesta competició celebrada a Sant Feliu de Llobregat, juntament amb la de categoria Júnior Preferent Femenina.

03-01-2016 00:00

La final s'ha iniciat amb un primer quart de gran igualtat entre ambdós equips, però aquesta s'ha trencat al minut 5 quan el JOVENTUT LES CORTS A ha començat a fer pressió tota la pista provocant errades en els llançaments del BASKET ALMEDA.

L'inici del segon quart ha continuat amb la tònica dels darrers minuts, un parcial 5-0 a favor de les noies de Sergio Manzano obligant a l'entrenador del BASKET ALMEDA a demanar temps mort per aturar aquesta petita ratxa. Tot i així no ha sigut suficient per les cornellanenques ja que han encaixat una cistella i han esgotat la següent possessió que han tingut. A falta de 3 minuts per arribar a la mitja part (minut 17 del partit) s'ha anotat la primera cistella del quart de la mà de l'Helena Oma, que ha convertit el seu primer triple des de la cantonada. Oma ha agafat les rendes de l'equip sent l'única anotadora en el quart (4 punts), però tot i així no ha pogut evitar que la distància s'ampliés i arribessin al descans 13 punts per sota (15-28).

La segona part ha començat igual, amb un gran desconcert de les de Toni Pallé que no han anotat fins al minut 5 del tercer quart. La dura defensa del JOVENTUT LES CORTS i el gran encert de la Paula Tutusaus (15 punts) ha fet que s'acabessin d'anar en el marcador fins a 19 punts per sobre (23-42) en el penúltim període.

Les cornellanenques no han pogut capgirar el resultat ni aproximar-se a les barcelonines, que s'han pres el matx com una revenja pel títol que van deixar escapar l'any passat, precisament contra les mateixes rivals. Finalment el JOVENTUT LES CORTS ha pogut emportar-se el trofeu de campiones imposant-se per un 32-54.

Sergio Manzano, entrenador del JOVENTUT LES CORTS A
"Em fet un partit seriós controlant el rebot defensiu, que per nosaltres ha sigut molt important, i també em sabut controlar a la Helena Oma, que era un dels objectius que teníem per aquest partit".