BQSalut / Consells alimentaris en període de competició

Nova infografia de l'Espai Nutrició de l'Àrea de Salut de l'FCBQ amb recomanacions alimentàries per aquesta recta final de temporada i idees de menús en funció de l'horari de partits.

16-05-2024 17:00

El nou 'Espai Nutrició' de l'Àrea de Salut de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) segueix aportant noves infografies i consells relacionat amb l'alimentació i la hidratació dels federats i federades del Bàsquet Català. En aquesta ocasió, l'Espai Nutrició de BQSalut publica una nova infografia amb de com encarar, des del punt de vista nutricional, el final de temporada i idees de menús en funció de l'horari de partits. La nova infografia es centra ara en l'alimentació dels i les esportistes abans, durant i després dels partits, amb una proposta i exemples de possibles menús i horaris.

Integrat dins de BQSalutEspai Nutrició neix amb la idea de donar als federats i federades del Bàsquet Català, una sèrie de pautes i bons hàbits en el món de l'esport i a la vida en generals. Encapçalada per la Dra. Sílvia Treviño, amb el suport i col·laboració de Carla Buixeda i Abril Gorgori, aquest espai facilita puntualment coneixements i estratègies a través de diferents materials gràfics i infografies, que ajuden a saber escollir en quins moments menjar certs tipus d'aliments. L'objectiu també és promoure uns bons hàbits de cara al futur per tal de tenir un estat de salut òptim així com rendir al màxim a nivell esportiu.

BQSalut és una de les àrees integrades dins de la Federació Catalana de Basquetbol i que té l'objectiu de reduir la sinistralitat en el Bàsquet Català mitjançant la formació i prevenció de lesions dels federats. Aquesta àrea compta amb la col·laboració de la metge especialista en medicina de l'esport, Dra. Sílvia Treviño, i des d'aquesta també es dóna suport a l'organització de xerrades, jornades i webinars formatius; es publiquen manuals i articles sobre pautes i consells pels nostres esportistes, o es porten a terme diferents programes com el relacionat amb 'càncer i esport' o el de 'detecció i prevenció de lesions' entre d'altres.

| FCBQ | BQSalut |