Lliurament dels Premis FBC de Periodisme Esportiu 2024

La 7a edició dels Premis Fundació del Bàsquet Català guardonen Albert Escuer, el programa '5 contra 5', Carles Jódar i el pòdcast 'Faldilles Alineades'.

11-03-2024 20:30

L'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona ha estat l'escenari, el vespre d'aquest dilluns 11 de març, del lliurament dels Premis Fundació del Bàsquet Català de Periodisme Esportiu 2024 com a reconeixement al món del periodisme esportiu i, més concretament, als que es dediquen a donar llum al Bàsquet Català i de formació. Instaurats per la Fundació del Bàsquet Català (FBC) en el seu afany de donar a conèixer i promocionar la seva tasca i objectius, la Fundació ha propiciat i establert aquest premi en diferents categories (premsa escrita, premsa digital, ràdio, televisió i fotografia).

A més a més, aquest acte, que ha significat la cloenda oficial de l'any de celebració del Centenari del Bàsquet Català (1923-2023), també ha comptat amb la presentació oficial del 4t volum del llibre 'El Bàsquet a Catalunya', de l'autor Lluís Puyalto, així com també amb un emotiu homenatge a diferents Patrons i Patrona de la Fundació del Bàsquet Català (FBC).

Els Premis FBC de Periodisme Esportiu amb els que vol guardonar els i les professionals i les entitats, la tasca dels quals aporta quelcom més que una simple informació de resultats o cròniques de partits, i que sobresurt pels seus valors, coneixements i formació. En aquesta 7a edició, els premis s'han concedit en les categories de premsa escrita, televisió, ràdio i premsa digital; i els guardonats i les guardonades han estat:

· Albert Escuer, de La Mañana, en categoria Premsa Escrita

· Programa '5 contra 5', de Badalona Comunicació, en categoria Televisió

· Carles Jódar, de Ràdio Manresa, en categoria Ràdio

· Pòdcast 'Faldilles Alineades', a plataformes i GironaFM de Clara Julià, Emma Granyer i Clara Vicenç, en categoria Premsa Digital

 

Aquests guardons anuals, promoguts per la Fundació del Bàsquet Català amb el suport de la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ), els han atorgat un Jurat composat per membres del Patronat de l'FBC i del Departament de Comunicació de l'FCBQ i de la Fundació, presidit pel Sr. Ferran Aril, president de l'FBC. El Jurat ha considerat tant persones (periodistes professionals), formats (programes, tertúlies, reportatges, fotografies, articles,...) com mitjans de comunicació per la seva tasca de seguiment i desenvolupament del Bàsquet Català.

Homenatge a Patrons i Patrones de l'FBC

Durant l'acte del lliurament dels Premis Fundació del Bàsquet Català de Periodisme Esportiu 2024 també ha tingut lloc un càlid reconeixement i agraïment, en forma de sentit homenatge, a diferents Patrons i Patrona de la Fundació: Sr. Pere Sust, Sr. Joan GuiuSr. Enric PratsSr. Joan LópezSra. Mayte Calamita Sr. Francesc Espilla.