Vibrant ALLSTAR 2024 de la Super Copa a Sant Adrià de Besòs

Espectacular jornada d'ALLSTAR 2024 de la Super Copa que s'ha disputat amb èxit aquest diumenge 11 de febrer al Pavelló Marina Besòs.

11-02-2024 20:30

El Pavelló Marina Besòs de Sant Adrià de Besòs ha estat l'escenari, aquest diumenge 11 de febrer de 2024, de l'ALLSTAR 2024 de la Super Copa organitzat per la Federació Catalana de Basquetbol (FCBQ) amb la col·laboració del Femení Sant Adrià i de l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs.

Enguany, aquesta Festa de la Super Copa, que es va presentar oficialment el passat dilluns 5 de febrer al Casal Dalt de la Vila de Sant Adrià de Besòs, s'ha concentrat en la tarda del diumenge 11 de febrer i ha constat d'un vistós i dinàmic partit de les estrelles femení i d'un distès i atractiu matx de les estrelles masculí, amb les millors jugadores i els millors jugadors de la categoria, així com també amb un emocionant i vibrant concurs de triples.

En aquesta ocasió, aquests partits ALLSTAR han enfrontat dos equips dividits per conferències (OEST i EST), tant en categoria femenina com masculina. Aquestes conferències han estat configurades per 12 jugadors i jugadores, fruit d'una votació entre entre capitans, capitanes, entrenadors i entrenadores de la categoria. Cada conferència, integrada per 7 equips de la lliga, ha estat dirigida per 2 entrenadors de la categoria, que també han estat triats pel mateix procés de selecció.

Pel que fa al matx femení, que obria la jornada a les 16:30h, la Conferència Est s'ha imposat per 63-82 a la Conferència Oest amb una destacada actuació de la jugadora de l'Est i local a Sant Adrià, Gemma Alvaro (17 punts i 20 de valoració), i de l'aler-pivot de l'Oest Judith Turrión (16 punts). De la mateixa manera, en el duel masculí, ha estat la Conferència Est qui ha aconseguit la victòria en superar la Conferència Oest per un ajustat 87-90, en un matx decidit amb un triple, amb valor doble, del màxim anotador de l'Est, Eduard Garcia (30 punts, 34 de valoració i 7-9 en triples). Pel que fa l'Oest, el pivot Diego Dias ha estat el màxim encistellador amb 17 punts i 22 de valoració.

Pel que fa al concurs de triples, aquest ha comptat amb un total de 8 participants (Marina Portillo, Judith Moya, Montsant Guerrero, Queralt Ribera, Eduard Francisco, Albert Barquets, Gerard Gutiérrez i Marc Perapoch), elegits per votació popular oberta a tothom, entre un total de 16 (8 jugadores i 8 jugadors) que lideraven el rànquing estadístic en els tirs de 3 de la categoria.

Aquest concurs ha constat d'unes semifinals femenines i masculines, on s'han enfrontat els i les participants per nombre de vots. Portillo Ribera en noies, i Perapoch i Barquets en nois, han accedit a les finals femenina i masculina, amb triomf de Queralt Ribera (femení) i Albert Barquets (masculí). Tot seguit, ha tingut lloc la gran final entre Ribera, la campiona femenina, i Barquets, el campió masculí, amb victòria final de la jugadora del Manresa CBF, Queralt Ribera, com a Triplista ALLSTAR 2024 de la Super Copa. Tant Barquets com Ribera han rebut el trofeu condecoratiu corresponent així com també un val de productes oficials d’SPALDING, patrocinador oficial de l'FCBQ, a la Botiga del Bàsquet Català.

REGLES DE JOC

Enguany, i com a tret innovador, tant el partit femení com el masculí compten amb una sèrie de regles de joc especials:

  • Es jugaran quatre períodes de deu minuts. En els dos últims minuts de cada quart, les cistelles valdran el doble de la seva puntuació convencional.
  • En els llançaments de tirs lliures (excepte en el cas de l'addicional), el primer d'aquests tindrà el valor total dels tirs que s'hagin de llançar. En el supòsit d'anotar-lo, el/s tir/s lliure/s restant/s no es llançaran; i, en cas de no anotar-lo, es llançarà el següent tir lliure amb la puntuació restant, i així successivament.
  • Els entrenadors no disposaran de cap temps morts. Aquests temps morts vindran concedits prèviament per organització o televisió (1 temps mort per període en la primera aturada de partit, quan restin 4'59" per a finalitzar cada període -inclòs després de cistella-).
  • En cas de pròrroga, el primer equip que anoti tres punts guanyarà el partit.

PARTICIPANTS ALLSTAR 2024 Super Copa

TOP 3x3 Sant Adrià

Previ a l'ALLSTAR 2024 de la Super Copa previst per l'11 de febrer, el Femení Sant Adrià ha organitzat, dissabte 10 de febrer al Poliesportiu Ricart, el TOP 3x3 SANT ADRIÀ obert a jugadores i jugadors de totes les categories, des de PRE-MINI fins a SÈNIOR, inclòs equips veterans mixtes de més de 30 anys.

LA XARXA+

Un any més, aquesta festa del Bàsquet Català i de la Super Copa s'ha televisat per streaming a través de la plataforma La Xarxa+. L'esdeveniment ha gaudit de la narració de l'experimentat periodista Marc Mundet, especialitzat en bàsquet, acompanyat de Sergi Curto, entrenador del Loquillo Femení Sant Adrià, i Cynthia Molina, jugadora del CB Granollers 1 (partit femení), Jonathan Ramírez, tècnic del Club Natació Sabadell A, i Marc Palau, jugador del JAC Sants Barcelona A (partit masculí), i Cynthia Molina i Marc Palau han repetit comentant en el concurs de triples.