Sandra Sánchez participarà al FIBA Referees Elite Programme

L'àrbitra Sandra Sánchez ha estat seleccionada per la FIBA per participar en el Programa de formació d'àrbitres d'Èlit de la FIBA.

31-10-2023 10:00

L'àrbitra catalana Sandra Sánchez ha estat seleccionada, conjuntament amb 250 àrbitres més de tot el món, per a participar en el Programa de formació d'àrbitres d'Èlit de la FIBA durant el cicle 2023-2025.

La selecció dels i de les àrbitres per aquest programa es fa per un període de dues temporades. Els i les àrbitres seleccionats i seleccionades provenen dels grups que tenen la categoria verda, en dones, o negra, en homes i dones, i que han demostrat un gran potencial en les seves actuacions prèvies.

El 'FIBA Referees Elite Programme' ha estat creat per facilitar una millora en el nivell de l'arbitratge de les competicions màximes d'àmbit mundial. L'objectiu és presentar les últimes tècniques en bàsquet, preparació mental i física, així com també mètodes de formació d'equips en l'arbitratge.

El mètode de treball inclou diverses activitats: un programa d'entrenament per obtenir una òptima condició física, un programa de suport, preparació mental i, de forma mensual, sessions virtuals tractant diferents aspectes relacionats amb l'arbitratge i d'autoavaluació. La finalitat és que aquests àrbitres es familiaritzin amb el contingut de les sessions i participin de forma activa en els programes mental i físic.

Aquest programa ha estat dissenyat pels àrbitres que actuaran en les següents competicions:

  • Jocs Olímpics
  • Campionats del Món
  • Campionats classificatoris per a Jocs Olimpics i Campionats del Món
  • Campionats del Món U17 i U19
  • Campionats Europeus

El programa ha estat executat pel departament arbitral de FIBA Mundial, amb la cooperació dels directors d'arbitratge dels diferents departaments continentals.